Fudbaleri Ukrajine (© Reuters)
Fudbaleri Ukrajine (© Reuters)

Akcija Ukrajinaca kao kad je Venger vodio Arsenal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 20:41

U Harkovu ubedljivih 4:0 protiv Kipra

Napravio je Andrej Ševčenko od Ukrajine takmičarski, izgleda za gledanje dopadljiv tim, iako je dugo bio glas da je jedna od najneatraktivijih reprezentacija na Starom kontinentu. Bivši as Dinama iz Kijeva i Milana posložio je kockice, u velikom stilu se plasirao na EURO (bez poraza: šest pobeda, dva remija), da bi u osvit prestižnog takmičenja pokazao da ume da bude i efikasan. Baš kao za vreme igračke karijere.

Rivali su bili skromnog kvaliteta, međutim, trijumfi nad Severnom Irskom u Dnjepropetrovsku (1:0) i Kiprom u Harkovu (4:0) rasplamsali su optimizam u naciji koja je posle raspada SSSR-a učestvovala samo na dva poslednja turnira. Jednom kao domaćin (slavlje i dva poraza), drugi put u Francuskoj (tri neuspeha). Možda ovog leta bude bolje, jer Ukrajinci deluju kao dobro uigran tim, u kome svako zna šta mu je zadatak.

Izabrane vesti

Ruku na srce, dva gola su postigli sa bele tačke. Iz opravdanih jedanaesteraca. Najpre Andrej Jarmolneko u 37, pa Aleksandar Zinčenko u drugom minutu nadokande prvog dela. Ti pogoci su omogućili Ševčenkovom sastavu da igra komotnije, pa je u u 59. minutu podsetio na Arsenalov stil iz vremena kad ga je vodio Arsen Venger, izveo tečnu akciju, kao po bilijarskom stolu, da bi je završio Roman Jaremčuk. Tačku je stavio Jarmolenko, drugim golom, na drugu asistenciju Brazilca Marlosa, uz napomenu da su gosti od 36. minuta igrali sa desetoricom zbog isključenja Atreasa Panaijotua.

Ukrajina će se na Prvenstvu Evrope takimičiti u Grupi C, sa Holandijom, Severnom Makedonijom i Austrijom. Ako bude ovako igrala...



tagovi

reprezentacija UkrajineEuro2020Andrej ŠevčenkoAleksandar Zinčenkojermolenko andrejRoman Jaremčuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara