Dejan Kuluševski (Reuters)
Dejan Kuluševski (Reuters)

Ako ne može Vlahović, može li Kuluševski?

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 18:09

Arsenal i dalje traga po Italiji za pojačanjima

Italija je izlog za koji se Arsenal zalepio pred zimski prelazni rok. Tobdžije su prvo naciljale Dušana Vlahovića iz Fiorentine, ali su vrlo brzo prešli na sekundarnu metu – Dejana Kuluševskog.

Iako je Arsenal bio voljan da Fjorentini sa uključenim bonusima plati traženu cenu od 80.000.000 evra za srpskog napadača, za saradnju je potrebna i želja igrača, a nje trenutno nema. Italijanski mediji su javili da Vlahović i njegovi agenti ne žele ni da počinju pregovore sa Arsenalom i da londonski klub nije uspeo ni da stupi u kontakt sa njima. Bio je to jasan signal Arsenalu da pređe na druge opcije. I prešao je.

Izabrane vesti

Tobdžije sada žele Dejana Kuluševskog iz Juventusa. Šveđanin makedonskog porekla je došao u Juve prošle godine kao veliko pojačanje pošto su ga Bjankoneri kaparisali od Atalante po ceni od 35.000.000 evra plus bonusi i ostavili ga na pozajmici u Parmi. Međutim, za godinu i kusur dana u Torinu, Kuluševski nije opravdao očekivanja.

U prvoj sezoni kod Pirla je čak i imao solidan učinak. Na 47 mečeva u svim takmičenjima je zabeležio po sedam golova i asistencija. Ipak, od dolaska Maksa Algerija, Kuluševski je ispao iz prvog plana. Promena formacije kod novog trenera mu je suzila prostor za igru. Ove sezone je igrao na 15 utakmica i upisao tek po jedan gol i asistenciju. Ali problem je što je na 13 od 15 mečeva ušao sa klupe i što ga Alegri ne vidi kao ozbiljnu opciju u napadu. Prednost na krilima imaju Kjeza, Bernardeski, čak i Kvadrado u nekim varijantama... A desno krilo ili pozicija polušpica su mesta gde se Kuluševski najbolje snalazi. Međutim, u jedina dva mečana kojima je startovao (derbiji protiv Napolija i Intera), Šveđanin je počeo u špicu uz Moratu. Ali tada nije bilo Dibale za kojeg je ta pozicija rezervisana, tako da Kuluševski ne može da se nada nekoj boljoj situaciji do kraja sezone.

Zato bi Arsenal da iskoristi priliku.

Još 2016. godine su Arsenalovi skauti primetili tada 16-godišnjeg Kuluševskog koji je igrao za Bromapojkarnu. Hteli su da ga dovedu u London, ali je on izabrao ponudu Atalante. Sada je Mikel Arteta opet iskazao želju da ga vidi u crveno-belom dresu. Juventus verovatno ne bi imao ništa protiv prodaje jer igraču polako pada cena, a klubu je potreban novac za Vlahovića koji je primarna meta. 


tagovi

Dejan Kuluševski

Obaveštavaj me

Arsenal
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara