Aleksandar Prijović na Banovom brdu, Čuka prodala Luku Stojanovića za 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 08:34

Na treninzima belo-crnih i reprezentativac Crne Gore, Marko Simić

Papiri kažu da ugovor važi do juna 2023. Stvarnost je drugačija. Godinu dana sastavio  je Aleksandar Prijović u Džedi, međutim, jasno je da mu se u Al  Itihadu ne ostaje, te traži način da napusti Saudijsku Arabiju. Vreme do pronalaska modela saradnje po kome bi završio epizodu na Bliskom istoku prekraćuje u Beogradu. Ne u Partizanu, iako su ga Grobari po društvenim mrežama dozivali, niti u Crvenoj zvezdi, bez obzira što je bilo glasina kako je u završnici zimskog prelaznog roka bio na sastanku sa rukovodiocima srpskog prvaka, već u – Čukaričkom.

Provereni napadač već tri dana trenira na Banovom brdu i sa učenicima Aleksandra Veselinovića održava formu u ičšekivanju novog angažmana. Gde će ga put odvesti, zasad nije poznato, poziva svakako ne manjka, samo je pitanje u kom statusu bi pronašao novu sredinu. Ukoliko bi raskinuo ugovor sa Al Itihadom, što baš i nije realna opcija, s obzirom na multimilionska primanja (navodno, fiksinih 27.000.000 evra za četiri godine, a sa bonusima čak 40.000.000), mogao bi da pređe bilo gde kao slobodan igrač, međutim, ovako su mu otvorene opcije samo u zemljama u kojima prelazni rok i dalje traje, kao što su Kina, Sjedinjene Američke Države, Rusija, Poljska, Ukrajina...

Izabrane vesti

Dok se Gordijev čvor ne razmrsi, Prijović vežba sa belo-crnima. Baš kao i Marko Simić, reprezentativac Crne Gore, bez kluba otkako mu je ove zime istekao ugovor sa Pahtakorom iz Uzbekistana.
Prijović ima fenomenalnu završnicu. Teško ga je čuvati, baš je dobar. Obojica igrača su se odlično uklopila, kao da su sa nama duže vreme“, pojasnio je Sportskom žurnalu Stefan Šapić, štoper Čukaričkog.

Klub sa Banovog brda će narednih dana ostati bez još jednog šrafa. Miroslav Bogosavac se minule sedmice otisnuo u Rusiju (pozajmica Ahmatu do kraja sezone), a preko granice će i Luka Stojanović. Najbolji igrač i najbolji strelac tima seli se u MLS ligu, pošto je Čuka prihvatila ponudu Čikago fajera.

Žurnal uverava da će superligaš inkasirati 500.000 evra na ime obeštećenja za 26-godšnjeg kreativnog vezistu (jesenas strelca 12 golova), a da će sam Luka Stojanović potpisati ugovor na dve godine, u kome će se naći klauzula po kojoj saradnja može da se produži na dodatnih 12 meseci.

Da bi postao bio zvaničan, nedostaju potpisi, međutim, izvesno je da će Stojanović posle Portugalije, Belgije i Kipra otvoriti novu stranicu karijere. Na drugom kraju sveta. MLS liga, inače, počinje polovinom marta.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara