Pitso Mosimane (©Reuters)
Pitso Mosimane (©Reuters)

Al Ahli smenio trofejnog Mosimanea, Rašović kandidat za klupu velikana

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 13:40

Premijer liga Egipta: Velikan iz Kaira se razišao sa Južnoafrikancem posle poraza u finalu Lige šampiona od Vidad u Kazablanki

Trofejni južnoafrički stručnjak Pitso Mosimane nije više trener egipatskog velikana Al Ahlija. Posle poraza u finalu Lige šampiona od Vidada u Kazablanki, tima iz Kaira je smenio kormilara samo tri meseca posle produžetka saradnje.

Prošle sezone je Al Ahli izgubio primat u Egiptu. Titulu je osvojio Zamalek, a gubitak primata na tlu Afrike značio je i kraj saradnje sa Mosimaneom. Njegova smena je najavljivana danima, a podgrejana je u nedelju, kada nije bilo iskusnog stručnjaka na klupi protiv Al Masrija u Kupu Egipta, a takođe ga se nije pojavio na treningu s ekipom u ponedeljak ujutru.

Izabrane vesti

Mosimane napušta klupu Crvenih orlova pošto je osvojio s velikanom dva puta CAS Ligu šampiona. Ove godine marokanski šampion Vidad je bio bolji i skunuo s trona ekipu iz Kaira. Kao zamena za Južnoafrikanca se pominje nekadašnji trener Partizana Vuk Rašović. On je protekle sezone predvodio Al Fejhu do Kupa Saudijske Arabije. Portal africafootunited.com piše da osim Srbina kao kandidati za klupu najtofejnijeg velikana iz Afrike se pominju i Francuzi Rudi Garsija, Rumun Razvan Lučesku, Portugalac Rui Vitorija i Brazilac Paulo Aturi.

21.00: (1,25) Al Ahli (6,25) Istern Kompani (11,0)

U domaćem šampionatu, Al Ahli je na trećem mestu, ima sedam bodova manje od Zamaleka, ali ima čak četiri meča manje od šampiona, pa je bitka za ttulu i dalje otvorena.

Tim iz Kaira je ima tri vezana remija, ali je prošlog kolu, pre više od tri nedelje je pobeđen Enpi sa 2:1. Današnji (21.00) rival vicešampionu Egipta i Afrike je Istern Kompani, najslabiji tim u zemlji Faraona, pa se očekuje lagana pobeda domaćina i potera za liderom. Biće ovo dobra provera za nedeljni veliki derbi Egipta, kada se sastaju Al Ahli i Zamalek.


tagovi

Al Ahli KairoEgipat 1Egipat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara