Nasel Al Kelaifi (©Reuters)
Nasel Al Kelaifi (©Reuters)

Al Kelaifi se predomislio i postao prvi čovek EKA

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 22:18

Rumenige ostaje predstavnik u UEFA

Onoliko koliko je trajala evropska Superliga, toliko je Naser Al Kelaifi odbijao da zameni Andreu Anjelija i postane predsednik Evropske asocijacije klubova (EKA).

Gazda Pari Sen Žermena je poručio da želi da ostane „običan“ član Izvršnog komiteta i da se sa tog položaja bori za fudbal u Evropi. U prvi mah tako je i bilo, Karl-Hajnc Rumenige, dojučerašnji počasni predsednik, vratio se na tu funkciju do narednih izbora.

Izabrane vesti

A, danas – preokret. EKA je objavila saopštenje u kojem stoji da je Naser Al Kelaifi njen novi predsednik! Predstavnik Bajerna Mihael Erlinger će biti novi potpredsednik, dok će Karl-Hajnc Rumenige biti predstavnik udruženja u Izvršnom komitetu UEFA.

Milijarder koji je gazda Pari Sen Žermena je odlučio da prihvati drugi put ponuđenu funkciju.

Čast mi je što sam izabran za predsednika od strane mojih kolega u komitetu. Liderstvo, integritet i jedinstvo naše organizacije je sada potrebnije nego ikad, u ovom kritičnom trenutku evropskog fudbala. Podariću moju bezuslovnu posvećenost celoj fudbalskoj zajednici, svim članovima EKA iz svake nacije, navijačima i njihovim udruženjima“, poručio je pored ostalog Al Kelaifi.

I Rumenige je ocenio da je ovo kritičan trenutak u evropskom fudbalu i da nekim pozivima nije mogao da kaže „ne“.

„Nisam imao u planu da ponovo budem predstavnik u Izvršnom komitetu UEFA. Ali, u ovoj kritičnoj situaciji za evropski fudbal i nacionalne lige, mnogo prijatelja me lično pozvalo, među njima i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, da im pomognem i zato sam ostao“, otkrio je Rumenige.

Evropska Superliga je ubijena, ali na pobedničkoj strani prestrojavanje još nije završeno. Neki novi poredak će, izgleda, zaživeti u UEFA. PSŽ i Bajern će biti nove gazde...


tagovi

UEFANaser Al KelaifiPari Sen ŽermenBajern MinhenKarl Hajnc Rumenige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara