David Alaba (©Reuters)
David Alaba (©Reuters)

Alaba po plati u Realu uz rame Ramosu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 12:29

Godišnje 12.000.000 evra

Igraće David Alaba od sledeće sezone u Real Madridu, to je sad već opšte poznata stvar, samo je pitanje trenutka kada će klub objaviti da je ugovor potpisan. Verovatno neće pre završetka sezone.

Madriđani su imali veliki problem na štoperskim pozicijama, jer su svi izgledi da kapiten Serhio Ramos odlazi u junu, dok se pisalo da će i Rafael Varan zatražiti dozvolu da promeni sredinu i potraži nove izazove. Zato je dogovor sa Davidom Alabom zalečio makar jedan od ta dva otvorena problema.

Izabrane vesti

Austrijanac odlazi iz Bajerna jer nije uspeo da postigne dogovor sa klubom oko finansijskih uslova, a sada je AS otkrio da će Real učiniti Alabu jednim od najplaćenijih defanzivaca na svetu. Prema njihovim informacijama, univerzalac u poslednjoj liniji zarađivaće godišnje 12.000.000 evra neto, čime staje maltene rame uz rame sa Ramosom, koji inkasira samo 500.000 evra više. Jedina dvojica igrača Reala koji su plaćeniji od njega su Eden Azar i Geret Bejl koji dobacuju čak do 15.000.000 evra.

Real je mogao da se isprsi kada je Alaba u pitanju, jer fudbaler Bajerna dolazi na Santjago Bernabeu kao slobodan igrač, pošto mu za mesec dana ističe ugovor sa Nemcima.

Što se tiče Serhija Ramosa, tu je i dalje sve otvoreno. On insistira na barem dvogodišnjem ugovoru, dok Real pristaje jedino na soluciju godina za godinom, pošto kapiten ima već 35 i niko ne može da zna kako će se osećati, niti kako će izgledati na terenu za godinu dana. Visina ugovor, novac, uopšte nije sporna stavka u tim pregovorima.


tagovi

Real MadridDavid AlabaPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara