Enkunku u prodoru (©AFP)
Enkunku u prodoru (©AFP)

Alarm u Londonu: Enkunku povređen, špic hitno potreban (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 04:32

Plavci odigrali 1:1 sa Borusijom Dortmund

U centru pažnje prijateljske utakmice Čelsija i Borusije Dortmund u Čikagu, završene remijem 1:1, našli su se loš teren i povreda Kristofera Enkunkua. Na kraju i 19-godišnji Mejson Barstou koji je u 89. minutu sprečio poraz londonskog tima, mada to svakako neće ublažiti činjenicu da je londonskom klubu neophodan golgeter u timu. Da li će to biti Dušan Vlahović? Videćem, deluje da sve ide ka tome...

Svakako je utisak da se Nikolas Džekson još privikava na novu sredinu posle dolaska iz Viljareala za 37.000.000 evra, a u slučaju da Enkunku, koji se tri puta upisao u strelce u dosadašnjim proverama Čelsija, bude morao na pauzu, Maurisio Poketino bi mogao da se nađe u problemu. Veliki derbi sa Liverpulom na startu Premijer lige je za 10 dana, a Francuz je teren napustio posle samo 20 minuta s oblogama na kolenu zbog udarca koji je dobio.

Izabrane vesti

Pokušavaju Plavci da ubede Juventus da pristane na razmenu Lukaku i novac za Vlahovića, međutim, 40.000.000 evra koje traži klub iz Torina predstavljaju previsok iznos za Engleze, te se trude da ga umanje što više mogu.

Duel sa Dortmundom i promašene šanse pokazuju da Čelsiju treba igrač koji garantuje golove, a upravo je Vlahović istovremeno bio precizan u pobedi Juventusa nad Real Madridom 3:1.

Za razliku od igrača premijerligaša, njihove kolege iz bundesligaša su bile nešto hrabrije po lošem terenu u Čikagu i diskutabilnom sudijskom kriterijumu. Vođstvo vicešampionu Nemačke doneo je Marijus Volf posle kornera u 80. minutu, ali su igrači Borusije očajno branili prekid devet minuta kasnije, što je kaznio mladi Barstou za konačnih 1:1.

Žuto-crni će za tri dana igrati i protiv Ajaksa, a onda ih tradicionalno čeka meč nemačkog Kupa, protiv niželigaša Šot Majnca, pa duel sa Kelnom 19. avgusta na startu Bundeslige.



tagovi

Kristofer NkunkuČelsiBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara