Simon Kjer (Reuters)
Simon Kjer (Reuters)

Alarm u Milanu: Komandant odbrane na operaciji kolena, Maldini pod pritiskom da kupi štopera

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 18:36

Rosoneri će morati neko vreme bez iskusnog Danca

Taman što se u odbranu Milana vratio oporavljeni Fikajo Tomori, iz nje je zbog povrede ispao drugi standardni štoper Simon Kjer.

Iskusni Danac se u prethodne dve godine profilisao kao komandant odbrane Milana i lider poslednje linije pa će njegovo odsustvo predstavljati ozbiljan hendikep.

Izabrane vesti

Kjer je sinoć u uvodnim minutima duela u Đenovi povredio koleno i na nosilima je napustio teren posle pet minuta. Danas mu je povređeno koleno snimljeno i utvrđeno je da je došlo do oštećenja ligamenata i da je neophodan hirurški zahvat. Tek kada bude urađena operacija, znaće se tačno stanje oštećenog ligamenta i dužina oporavka i pauze.

Kjer je pojačao Milan u januaru prošle godine kada je stigao na šestomesečnu pozajmicu iz Sevilje i oduševio u tom periodu pa su ga Rosoneri na leto otkupili za za 3.680.000 evra. Iako u poznim godinama (sada ima 32) Danac je na San Siru počeo da igra fudbal života i postao ključni čovek Stefana Piolija u odbrambenoj liniji. Prvo je igrao u paru sa Romanjolijem, a onda sa Tomorijem koji je istisnuo kapitena iz prve postave. Sa njima dvojicom je odbrana bila najstabilnija.

Kada je Tomori ispao iz tima, u paru sa Kjerom je protiv Fiorentine zaigrao mladi Mateo Gabija i bio jedan od tragičara ubedljivog poraza. Potom je protiv Sasuola zaigrao Romanjoli ali je i on bio očajan i najveći krivac za još jedan težak poraz. Sinoć se protiv Đenove vratio Tomori ali su on i Kjer zajedno na terenu proveli samo pet minuta kada je Gabija zamenio povređenog Danca.

Romanjoli i Gabija više nikome u Milanu ne ulivaju poverenje i vrlo je moguće da direktorski tandem MaldiniMasara u januaru opet reaguje na zimskoj pijaci u potrazi za štoperom kao što je bilo prethodna dva januara kada su stigli Kjer i Tomori. Pogotovo što Romanjoliju na leto ističe ugovor i male su šanse da će ga produžiti.

Prethodnih dana se spekulisalo da je Milan pokazao interesovanje za mladog francuskog štopera Benou Badijašila iz Monaka čija je cena oko 25.000.000 evra. Alternative su Brazilac Bremer iz Torina koji košta oko 10.000.00 evra, mladi Švajcarac Bećir Omeragić iz Ciriha i Atalantin talenat Kaleb Okoli koji trenutno igra na poziciji u Kremonezeu.


tagovi

Simon Kjer

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara