©Reuters
©Reuters

Aleksandar Kolarov napušta poziciju sportskog direktora Pize

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 00:52

Posle nešto više od mesec dana, odlazi funkciju iz privatnih, ali i profesionalnih razloga

Zvanično je trećeg juna postavljen na mesto sportskog direktora Pize, ali nije se dugo bivši kapiten reprezentacije Srbije, Aleksandar Kolarov, zadržao na toj funkciji. Kako prenosi Đanluka Di Marcio, posle nešto više od mesec dana, odlučio je da prekine saradnju.

Sve se navodno dogodilo uoči predstavljanja Alberta Akvlilanija kao novog trenera, a Kolarov je odluku doneo iz privatnih, ali i profesionalnih razloga.

Izabrane vesti

"Evidentno je da nisu postojali adekvatni uslovi da bi se saradnja nastavila", piše Di Marcio.

Nakon što je krajem sezone 2021/22 stavio tačku na igračku karijeru, Kolarov je uplivao u nove vode potpisivanjem dvogodišnjeg ugovor sa Pizom i preuzimanjem uloge sportskog direktora.

Naime, nije sve išlo prema očekivanjima. Kolarov je još šestog jula trebalo da se predstavi javnosti na konferenciji za medije, ali je ona odložena. Po svemu sudeći, vrlo je brzo došlo do rastanka i to samo par nedelja nakon što je postignut dogovor sa Akvilanijem.

U ponedeljak će na konferenciji nekadašnji italijanski reprezentativac biti predstaljen kao trener, a javnosti će se obraditi i generalni menadžer Đovani Korado, kao i njegovi otac Đuzepe koji je predsednik kluba. Tada će se znati više o razlozima iza rastanka Aleksandra Kolarova i člana italijanske Serije B, Pize.

Kolarov je profesionalnu karijeru počeo 2004. godine u Čukaričkom. Nastupao je potom i za OFK Beograd, pre nego što se preselio na Apenine i potpisao za Lacio. Tri godine kasnije otišao je u Mančester Siti, da bi se posle čak sedam godina vratio na čizmu i parafirao saradnju sa Romom. Kopačke o klin okačio je posle dve sezone u dresu Intera.

Iza sebe ima pregršt trofeja, dve titule u Engleskoj, jednu u Italiji, Kup i Superkup Italije, FA Kup, engleski Liga Kup... Ubeležio je i 94 nastupa u dresu Srbije, postigao 11 pogodaka.


tagovi

Aleksandar KolarovPiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara