©Starsport
©Starsport

Aleksandar Prijović je slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 12:12

Iskusni srpski napadač posle dve godine raskinuo saradnju s Vestern junajtedom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Posle dve godine provedene u australijskoj A-ligi Aleksandar Prijović je ponovo slobodan igrač. Nekadašnji reprezentativac Srbije sporazumno je raskinuo ugovor s Vestern Junajtedom i stavio tačku na uspešnu avanturu na Petom kontinentu.

Izabrane vesti

Želeli bismo da se zahvalimo Aleksu na vremenu koje je proveo tokom dve sezone sa nama u Vestern Junajtedu. Odigrao je značajnu ulogu u uspehu kluba u šampionatu 2021/22 i želimo mu puno uspeha u narednim koracima“, rekao je generalni direktor Vestern Junajteda Mal Impiombato.

Prijović je odigrao 44 zvanične utakmice za Vestern Junajted, postigao 19 golova i zabeležio sedam asistencija. Uz Alesandra Dijamantija i Lea Lakroa bio je glavni pokretač ekipe u šampionskoj sezoni 2021/22. kada je Junajted osvojio prvu titulu u kratkoj klupskoj istoriji.

Srpski napadač je doprineo podvigu sa 13 golova, od kojih čak četiri u plej-ofu. Za sjajnu partiju u velikom finalu protiv Melburn Sitija (2:0) nagrađen je medaljom Džoa Marstona, koja se dodeljuje najboljem pojedincu meča za titulu.

U drugoj sezoni Prijović je imao daleko skromniji učinak, jer je najpre bio u nemilosti uprave kluba jer je po svaku cenu želeo da se vrati u Evropu, što čelnici Junajteda nisu želeli da prihvate. Kasnije je usledila i povreda zbog koje je 33-godišnji golgeter propustio deo sezone.

Prijović kao slobodan igrač može da bira novu sredinu, s obzirom na to da fudbaleri bez ugovora u većini zemalja mogu da potpišu i mimo prelaznog roka.

Vestern Junajted je već angažovao i zamenu za nekadašnjeg srpskog reprezentativca. U klub sa zapada Melburna stigao je iskusni veteran Nikita Rukavicja (36), kojem je letos istekao ugovor sa Makabijem iz Haife. Rukavicja je poreklom Ukrajinac, ali ima i australijsko državljanstvo. Za Sokeruse je odigrao 21 meč i postigao jedan gol. On se posle osam godina vraća u A-ligu, u kojoj je ranije branio boje Vonderersa sa zapada Sidneja i Pert Glorija.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Aleksandar PrijovićVestern Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara