Danijel Aleksić (desno) u duelu sa Fjorentininim Igorom (©Reuters)
Danijel Aleksić (desno) u duelu sa Fjorentininim Igorom (©Reuters)

Aleksić na dva koraka do trećeg pehara u karijeri

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 13:19

U prvom polufinalnom meču Kupa Turske Bašakšehir od 19.30 časova dočekuje Ankaragudžu

Srpski fudbaler, svojevremeno i reprezentativac Danijel Aleksić, na dobrom je putu da ove sezone osvoji treću medalju u karijeri. Posle Liga kupa Francuske i prvenstva Turske, sada bi mogao da se okiti i zvanjem najboljeg u Kupu Turske sa Bašakšehirom. Istanbulski tim je stigao do polufinala, u kojem će ovog četvrtka od 19.30 časova da odigra prvi od dva meča sa Ankaragudžuom.

Aleksić je profesionalnu karijeru počeo još 2007. godine u Vojvodini, odakle je prešao u Đenovu u transferu vrednom 2.250.000 evra. Posle toga je nastupao još za Grojter Firt, Sent Etjen, Arl Avinjon, Lehiju iz Gdanjska, Sankt Galen, Jeni Malatiju i Al Ahli iz Džede, pre nego što je na leto 2019. godine stigao u Bašakšehir.

Izabrane vesti

U osvajanju prvog pehara, sa Sent Etjenom, nije doprineo previše, pošto je za Zelene odigrao samo 90 minuta. Zato, 32-godišnji ofanzivac iz Pule je bio jedan od najzaslužnijih za, zasad jedini trofej Bašakšehira, u sezoni 2019/2020. Tada je istanbulski tim osvojio titulu, uz značajan doprinos srpskog fudbalera u vidu šest golova i dve asistencije na 24 meča.

Aleksić je i ove sezone veoma bitan igrač, na 45 utakmica u svim takmičenjima postigao je 13 pogodaka, uz dve asistencije. Pored prvenstva i kupa Bašakšehir je igrao i Ligu konferencije, a Srbin je bio strelac u svakom od tih takmičenja. U Evropi je dao pet golova na 14 susreta.

19.30: (2,30) Bašakšehir (3,40) Ankaragudžu (3,10)

U prvenstvu je Bašakšehir peti na tabeli, ali kako je Turska za ovu sezonu izgubila svoja mesta u Evropi usled loših rezultata ranijih sezona, teško da će da se domogne vize za Ligu konferencije. Neophodno mu je da bude treći, a to znači da do kraja prvenstva nadoknadi -14 u odnosu na Bešiktaš.

Zato je za ekipu koju trenira Emre Belozoglu realniji cilj da osvoji Kup Turske i da se tako domogne plasmana u najmlađe takmičenje UEFA. Pogotovo što sada ima pred sobom Ankaragudžu, jednog od slabijih superligaša.

Tim iz prestonice Ankare je trenutno 13. na tabeli turskog šampionata, do nedavno je strepeo za opstanak. Tek se u prethodnih nekoliko kola izdigao malo, pobedama nad Istanbulom (3:2) i Giresunom (3:1), te remijem sa Kasimpašom (0:0).

Za Bašakšehir Ankaragudžu još uvek nije pronašao rešenje. Poražen je na oba prvenstvena okršaja ove sezone, kod kuće 1. oktobra sa 2:1, a zatim u Istanbulu 1. aprila sa 1:0. Od poslednjih 12 susreta ovih timova, Bašakšehir je pobedio na 11, uz jedan beznačajan remi 2015. godine.

Revanš polufinala u Ankari na programu je 23. maja.

KUP TURSKE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Sivas – Fenerbahče 0:0

Četvrtak

19.30: (2,30) Bašakšehir (3,40) Ankaragudžu (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup TurskeBašakšehirAnkaragudžuDanijel Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara