Alešandre Pato izvučen iz naftalina, maskirao se u maskotu, ljubio grb, dao gol za Sao Paulo posle 1.228 dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.07.23. | 01:42

Pred rekordnim brojem navijača ove sezone na Morumbiju savladan Santos (4:1), bez golova u Fla-Flu derbiju i okršaju šampiona i viceprvaka

Tri velika derbija igrana su 15. kolu brazilske Serije A, a obeležila ih je golgeterska eksplozija na Morumbiju. Pred rekordnim brojem gledalaca na legendarnom stadionu ove sezone, Sao Paulo je pregazio rivala iz istoimene države, Santos, pokazavši da žestoko napada mesto u Kopa Libertadores.

Trikolori su dobili 4:1 i tako skočili na četvrto mesto, vredno direktnog plasmana u elitni razred južnoameričkog fudbala. Iako su preostala još 23 kola do kraja šampionata, možda baš ovaj trijumf bude jedan od presudnih na tom putu. Posebnu vrednost za izabranike trenera Dorivala Žuniora ima činjenica da je veliki rival četvrtim porazom u poslednjih pet utakmica gurnut blizu opasne zone.

Izabrane vesti

Meč pred 58.127 svedoka na Morumbiju zasvetlucala su dvojica fudbalera. Prvi je Džonatan Kaleri, autor dva gola, kojima je napredovao na drugo mesto večne liste stranih strelaca u istoriji Sao Paula. Prestigao je Argentinac sunarodnika Antonija Sastrea i sad je sa 57 hitaca usamljeni pratilac legendarnog Urugavjca Pedra Roće (119).

Kad je Kaleri završio posao i već utabao put ka pobedi na scenu je kročio Alešandro Pato. Pomalo zaboravljeni napadač, koji nikad nije u potpunosti razvio talenat, oporavio se od povrede koja ga je odvojila od terena godinu dana, a čim se vratio u akciju odmah je demonstrirao magiju. Njegovi individualni potezi izludeli su odbranu Santosa, čime je bivši as Milana postigao prvi gol posle operacije kolena i tako se odužio pristalicama Sao Paula na strpljenju koje su mu pokazali čekajući ga otkako je stigao iz Orlanda.

Koliko je ovo veče bilo emotivno za Pata svedoči način na koji je proslavio pogodak. Najpre tako što je „ukrao“ glavu maskoti kluba i prerušio se u starca koji simbolizuje Trikolore. A onda je poljubio grb ocrtan na atletskoj stazi. Sve posle prvog kola za slavni klub od marta 2020, a otad je prošlo 1.228 dana.

Daleko manje uzbuđenja bilo je u Fla-Flu derbiju. Dva tima iz Rio de Žaneira su se sudarila na Marakani, ali je rezultat ostao početni, iako su se mreže – tresle!? Najpre je poništen gol Đonu Arijasu kojim je Fluminense pomislio da je poveo, a taman kad je izvršio dodatni pritisak i bio blizu tri boda, usledio je blagi šok, jer je na suprotnoj strani poentirao Gabrijel Barbosa, da bi pregledavanjem snimka utvrđeno da je u začetku akcije Leo Pereira faulirao rivala na centru.

Golova nije bilo ni u okršaju prvaka i viceprvaka. Palmeiras je gostovao Internasionalu i potvrdio da je u krizi, spojio je pet utakmica bez pobede, a ima samo jednu u minulih osam kola. Tako je skliznuo čak na šestu pozciju i deluje da nema šanse da stigne odbeli Botafogo, pošto aktuelni lider beži šampionu države čak 14 koraka.

Ni tim iz Porto Alegrea ne može da se pohvali zadovoljavajućim učinkom, u poslednje tri utakmice osvojio je samo dva boda.

BRAZIL 1 – 15. KOLO

Nedelja

Botafogo – Bragantino 1:0 (1:0)

Kruzeiro – Koritiba 0:0

Sao Paulo – Santos 4:1 (2:0)

/Kaleri 22 pen, 45+1, David 79, Pato 88 – Markos Leonardo 90+3 pen/

Fluminense – Flamengo 0:0

Fortaleza – Kujaba 0:1 (0:1)

/Dejverson 19/

Internasional – Palmeiras 0:0

Atletiko Paranense – Baija 2:0 (2:0)

/Vitor Roke 24, Erik 35/

Utorak

01.30 (4,20) Gojas (3,35) Atletiko Mineiro (1,95)

Odloženo

Amerika Mineiro – Vasko da Gama

Korintijans - Gremio



tagovi

Sao PauloSantosBrazilska Serija AAlešandre PatoDžonatan KaleriPalmeirasInternasionalFluminenseFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara