Alešandre Pato (©Reuters)
Alešandre Pato (©Reuters)

Alešandre Pato ne odustaje, posle šest meseci pauze ima novi klub!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 22:36

Iskusni brazilski napadač se vratio u domovinu

Mnogi su verovatno i zaboravili da se još bavi fudbalom, ali Alešandre Pato nema nameru da okači kopačke o klin. Iskusni brazilski fudbaler od večeras ima novi klub! Odnosno novi-stari, pošto je po treći put potpisao za Sao Paolo.

Iz kluba su saopštili da je ugovor sklopljen do decembra 2023. godine, dakle, do kraja sezone u Brazilu, ali uz mogućnost produžetka u slučaju da 33-godišnji napadač ispuni očekivanja.

Izabrane vesti

Jedan od razloga zbog kojeg su iz Sao Paula Patu ponudili kratkoročni ugovor je to što se Brazilac i dalje oporavlja od povrede prednjeg ukršenog ligamenta, koju je doživeo još u septembru prošle godine. Tada je nastupao za Orlando Siti, ali se početkom 2023. godine rastao sa američkim klubom.

"Tehnički kvalitet Alešandrea Pata je neosporan. Srećni smo što se ovako važan igrač vratio u naš tim. Veliko je zadovoljstvo što se Pato vratio u dres Sao Paula. Tokom njegovog procesa oporavka ovde, u Sau Paulu, mogli smo da provedemo dosta vremena sa njim i ne sumnjamo da će uskoro biti na raspolaganju stručnom štabu", izjavio je predsednik brazilskog kluba Žulio Kasares.

Pato je na "Morumbi" prvi put stigao februara 2014. godine i u prvom mandatu proveo dve godine u dresu popularnih Trikolora, tada kao pozajmljen fudbaler Korintijansa. U Sao Paulo se potom vratio u martu 2019. kada je kao slobodan igrač stigao iz kineskog Tjanžin Tjanhaja. Za tim sa "Morumbija" odigrao je 105 utakmica, postigao 32 i namestio još 15 golova.

Karijeru je započeo u Internasionalu odakle je u transferu vrednom 24.000.000 evra prešao u Milan. Ipak, povrede mu nisu dozvolile da iskaže pun potencijal, pa je od tada njegova karijera u padu. Kasnije je redom nastupao za Korintijans, Sao Paulo, Čelsi, Viljareal, Tjanđin, ponovo Sao Paulo i Orlando.


tagovi

Alešandre PatoSao PauloTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara