Dejvis (©Reuters)
Dejvis (©Reuters)

Alfonso Dejvis fudbaler godine u Konkakaf zoni

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.22. | 04:51

Prvi put da je Kanađanin laureat

Krenulo je Alfonsu Dejvisu, krenulo je kanadskom fudbalu. Nova sila rođena je u Konkakaf zoni svetskog loptanja.

Pre samo nekoliko dana reprezentacija Kanade izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u Katar, a danas je dobila i najboljeg fudbalera godine u Konkakaf zoni.

Izabrane vesti

To je zona koja objedinjuje države Severne i Srednje Amerike, u kojoj su godinama, decenijama, „kosili i vodu nosili“ igrači iz Meksika, SAD, povremeno Kostarike, Trinidada...

E, sada se pojavila generacija iz Kanade. Prvi među njima Alfonso Dejvis, bek Bajerna iz Minhena, koji je proglašen za fudbalera godine u Konkakafu. Ovo je prvi put da igrač iz te severnoameričke zemlje dobije ovo priznanje. Istina, sama nagrada postoji tek od 2013. godine.

Dejvis je postao laureat ispred Irvinga Lozana, Kristijana Pulišića i Vestona Mekenija. Aduti koji je Kanađanin imao u rukavu su čak četiri trofeja koja je osvojio sa Bajernom iz Minhena. A, na kraju i plasman na Mundijal sa reprezentacijom, koja je to uspela posle 36 godina.

U izboru za fudbalera godine glasali su selektori i kapiteni reprezentacija, kao i predstavnici devet medija i navijači.

Prethodni pobednici bili su Oribe Peralta (Meksiko), Kejlor Navas (Kostarika), Havijer Ernandez (Meksiko), Brajan Ruiz (Kostarika), pa ponovo Kejlor Navas i Irving Lozano (Meksiko). Nije bilo laureata za 2019. i 2020. godinu.


tagovi

Alfonso DejvisBajern MinhenReprezentacija Kanadekonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara