FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Alkaras juri poene za prvo mesto, a ne želi da igra u Beču za manje od 800.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 13:12

Da li je već sada finansijski aspekat uzeo preveliki mah u mladoj karijeri

Sedmicama govori Karlos Alkaras kako mu je najveći cilj da do kraja 2023. godine svrgne Novaka Đokovića s prvog mesta ATP liste. Iz tog razloga igra veliki broj turnira, gotovo sve što može, a da je u okviru bar kategorije 500.

A moguće je da 20-godišnjem Špancu do prvog mesta i nije baš toliko stalo. Možda zvuči pomalo neumesno, ali kako drugačije protumačiti odluku da odbije učešće na turniru u Beču i tako smanji šanse da završi godinu na poziciji jedan, samo zato što organizatori turnira nisu ispunili njegov zahtev o isplati 800.000 evra samo za pojavljivanje u austrijskoj prestonici.

Izabrane vesti

Nagradni fond čitavog turnira u Beču iznosi 2.400.000 evra, a pobedniku sleduje 450.000 evra. Potpuno nerealno deluje zahtev doskorašnjeg tinejdžera da za samu pojavu dobije sumu duplo veću od one koja će leći na račun osvajaču turnira. Alkaras je ovako dodatno umanjio izglede za prvu poziciju, budući da je prethodne sedmice zbog povrede otkazao učešće i na turniru u Bazelu.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana potvrđena je informacija da će Karlos Alkaras i Novak Đoković učestvovati u egzibicionom meču u Rijadu krajem decembra, a obojica će od učešća u Saudijskoj Arabiji dobiti po 1.000.000 dolara.

Čini se da je finansijski aspekat već sada uzeo maha u već uspešnoj, ali još mladoj karijeri momka iz Mursije, čim se ovako lako odrekao potencijalnih 500 ATP poena, a možda će ga to koštati vodećeg mesta na kraju godine. Bio bi Alkaras prvi favorit veoma jakog turnira, koji se održava od 23. do 29. oktobra. Prvi nosilac u Beču biće Danil Medvedev, drugi Janik Siner, treći Andrej Rubljov, četvrti Stefanos Cicipas...


tagovi

atp bečKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara