Sadik (© AFP)
Sadik (© AFP)

Almerija želi da vrati Umara Sadika, Sosijedad ne planira da ga pusti

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 12:21

Na kraju će se pitati Nigerijac

Najbolji fudbal u dosadašnjem delu karijere prikazao je u Andaluziji, odakle ponovo zovu Umara Sadika. Za dve godine provedene na stadionu Mediteranskih igara Nigerijac se toliko uselio u srca navijača, čelnika i saigrača da žele da se vrati iz Sosijedada.

Razlog što je novi trener Gaiska Garitano „zagrizao“ za Sadika je u katastrofalnoj kadrovskoj situaciji. Od petorice napadača koji su mu nominalno na spisku, trojica su u ambulanti. Kolumbijac Luis Suarez je polomio nogu tokom meča sa Granadom kad je postigao het-trik i čeka ga pauza do završnih sedmica ove sezone, novajlija iz Lorijena Ibrahim Kone je takođe stradao i pitanje je kad će biti opet spreman da zaigra, Srbin Marko Milovanović umesto da dobije minute se povredio prošle sedmice na treningu i sleduje mu šest do osam nedelja oporavka. To znači da Almerija od zdravih centralnih napadača ima samo iskusnog Lea Baptistaa i 19-godišnjeg Marsijana iz Gvineje Bisao. Kako je u pitanju jedini tim Primere bez pobede u uvodnih 13 utakmica pod hitno su joj potrebna rešenja (mada i u odbrani, koja je ubedljivo najporoznija u Španiji) i zato se sportski sektor okrenuo Sadiku.

Izabrane vesti

Razumljivo, ako se ima u vidu šta je uradio za dve sezone među crno-belima. U prvoj nije uspeo da pomogne timu da se vrati iz Druge lige, u drugoj je sjajno sarađivao sa Laržijem Ramazanijem i njih dvojica su bili generatori velikog uspeha. Golovi koje je tada postizao (40 na 79 utakmica) preporučili su ga Sosijedadu, koji je leta 2022. izbrojao 20.000.000 evra i učinio ga najskupljim pojačanjem u istoriji.

Čak je Sadik dobro počeo, dao gol vredani izjednačenja protiv Atletiko Madrida, a onda se povredio na gostovanju Hetafeu i skoro godinu dana je pauzirao zbog stradanja prednjeg ukrštenog ligamenta kolena. Ta povreda ga je usporila u trenucima kad je trebalo da zasija u San Sebastijanu i deluje da se još traži po povratku na teren. Iako je u poslednjem kolu, baš na gostovanju Almeriji, ostavio dobar utisak (pogodio stativu i imao još jednu šansu), trener Imanol Algvasil ga je zamenio posle prvog poluvremena, ali ne deluje da će tek tako da ga se odrekne. Kako piše As, na Anoeti su strpljivi kad je Sadik u pitanju, makar po dva osnova. Prvi je što su i dalje aktivni na tri fronta, a drugi što su i sami u problemima, pošto je novajlija iz Lajpciga, Andre Silva i dalje povređen. Osim Portugalca, Imanol računa i na Karlosa Fernandesa i Mikela Ojarsabala, koga sve češće gura u špic, iako je kapiten suštinski krilo.

U Sosijedadu su svesni interesa Almerije (iako nezvaničog), ne žele da se odreknu Sadika, ali As primećuje da je Umar taj koji će na zimu odlučiti da li će na pozajmicu do kraja sezone. Tamo gde ga vole. Ili će ostati u Baskiji da se bori za minute.


tagovi

Umar SadikAlmerijaReal SosijedadSosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara