©AFP
©AFP

Amerikanci nemilosrdni prema Grenadi, šuterski trening po taktovima Pulišića i Mekenija

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.03.23. | 03:22

Pulišić sa dve asistencije i golom trasirao put do pobede (7:1)

Reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država ubedljivom pobedom nad granadom (7:1) nastavili su da nižu uspehe u Ligi nacija, a posebno insporisan bio je Kristijan Pulišić koji je sa dve asistencije i golom režirao debakl inferiornog domaćina.

Vođstvo gostima već u petom minutu doneo je Rikardo Pepi koji je bio najspretniji u petercu rivala i odličnu loptu Kristijana Pulišića sa levog krila glavom pretočio u gol.

Izabrane vesti

Fudbaler Čelsija drugi put se našao u ulozi pakera u 20. minutu. Odložio je Pulišić na levom krilu loptu Brendenu Aronsonu koji je odmah uputio udarac sa ivice kaznenog prostora i udvostručio vođstvo.

Do kraja prvog poluvremena Veston Mekeni je sa dva gola stigao da praktično u potpunosti otkloni dileme, a između pogodaka fudbalera Lidsa Hipolajt je neodbranjivim udarcem sa ivice kaznenog prostora ukrasio akciju Grenade po levom boku.

Domaćin u nokdaunu primio je dva gola u osam minuta nastavka te je do kraja susreta jedino pitanje bilo sa kojom razlikom će Sjedinjene Američke Države staviti tačku na ovaj susret.

Na kraju, pobedom 7:1, Amerikanci su stigli do sume od sedam bodova, dok je domaćin ostao na samo jednom bodu, iz remija sa El Salvadorom.

KONKAKAF LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 5. KOLO

Subota

Grenada - Sjedinjene Američke Države 1:7 (1:4)

/Hipolajt 32 - Pepi 5, 53, Aronson 20, Mekkeni 31, 34, Pulišić 49, Zendejas 73/



tagovi

reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaKONKAKAF ligakonkakafLiga nacijareprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara