Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti ne planira pojačanja u januaru: Čekamo povređene da se vrate

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 15:04

Real, kako stvari stoje, neće dovoditi igrače u zimskom prelaznom roku

Ima Real Madrid priliku da pobedom nad Bragom kod kuće u sredu (21.00), pa čak i remijem, obezbedi prolaz u osminu finala Lige šampiona. S obzirom na povrede koje od početka sezone muče njegov tim, nada se Karlo Ančeloti da će i biti tako, ne bi li u poslednja dva kola grupne faze mogao da odmori neke od standardnih prvotimaca.

I pored toga što na raspolaganju nema sve igrače, italijanski stručnjak ne planira da u januarskom prelaznom roku dovodi nove fudbalere u Madrid.

Izabrane vesti

"Za drugi deo sezone će nam se oporaviti igrači koji su sada povređeni. Ne znam kada tačno, ali pre kraja sezone će opet moći da igraju. Nećemo ništa raditi tokom zime, a na leto, nadam se", jasan je bio Ančeloti tokom razgovora sa novinarima pred utakmicu sa Bragom.

U drugom delu sezone Real bi trebao da bude jači za Čuamenija, Militaa i Kurtou, a trenutno probleme imaju i Belingem, Mendi, Ridiger i Sebaljos, dok je Braim Dijaz nezadovoljan minutažom.

"Razgovarao sam sa njim, istina je da nije mnogo igrao. Znam da je on igrač koji može da doprinese, ima izražen takmičarski duh i on je tip igrača kakve volim. Profesionalac je i dobiće svoju ulogu. Čitao sam da imam nešto protiv njega, da sam mu presudio, ali to nije tačno. Ja nisam sudija. Često koristite reč 'presuda', a meni se ne sviđa kako to zvuči. Ja nikome ne presuđujem... Prema Braimu imam posebna osećanja jer je igrao za Milan", dodao je Ančeloti.

Osvrnuo se Realov trener i na problem sa efikasnošću svog tima, koji od početka sezone u najvećoj meri zavisi od pogodaka Džuda Belingema.

"Moramo biti strpljivi, napadači prolaze kroz takav momenat da šutiraju mnogo, ali ne pogađaju. Rodrigo je igrač koji se najviše trudi u Primeri. Dobro se kreće, otvara se... Moramo biti strpljivi, sve će doći na svoje", optimista je Ančeloti.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


tagovi

Karlo AnćelotiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara