Kovačić i Rišarlison (Reuters)
Kovačić i Rišarlison (Reuters)

Ančeloti testira auru nepobedivosti Tuhelovog Čelsija

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 09:43

Everton bez pobede na Stamford Bridžu od 1994. godine, odnosno 25 utakmica zaredom

Protekla decenija, kao i ona pre nje uglavnom su donele solidno preimućstvo Čelsija kada je sa druge strane bio Everton. Međutim, način i dinamika odvijanja stvari dve godine unazad, a pogotovo u aktuelnoj sezoni nagoveštavaju da bi Plavci na Stamford Bridžu protiv Evertona (19.00) mogli da imaju znatno teži posao od onoga što pokazuju kvote.

Dok je na kormilu bio Frenk Lampard, nikada se nije znalo ko može da bljesne, da otkine dva boda ili ceo plen iz ruku londonskog tima. Sa Tomasom Tuhelom je drugačije. Nemac je za sada pronašao perfektan balans i oživljavanjem igrača poput Antonia Ridigera, Andreasa Kristensena, Markosa Alonsa i Matea Kovačića uspeo je da donese ekipi auru nepobedivosti posle deset utakmica na klupi. Istina, golovi ne pljušte, bilo ih je svega 11, ali odbrana je zategnuta tako da su rivali samo u dva navrata uspeli da zatresu mrežu. Pritom bivši trener Pari Sen Žermena može da postane jednistven kao čovek koji je po dolasku okončao prvih pet ligaških utakmica bez primljenog gola.

Izabrane vesti

Ono što fali Čelsiju je raspucanost napadača, a to nemački stručnjak još uvek nije uspeo da isprovocira. Otkako je došao u klub, Olivije Žiru, Tami Abraham i Timo Verner zajedničkim snagama postigli su svega dva gola. Everton im neće učiniti posao mnogo lakšim. Karlo Anćeloti jedan je od najvećih taktičara u Premijer ligi, a o tome svedoče i brojke. Od petog decembra i utakmice sa Barnlijem, Everton nije prebacio nijednog rivala po broju šuteva ka golu, a sastao se sa čak 15 ekipa. Pa ipak, Karamele su uspele da slave devet puta, uz dva remija i četiri poraza.

Ono što je zajedničko obema ekipa je da su u poslednje dve nedelje savladale Liverpul na Enfildu. Koliko loše ekipa Jirgena Klopa u minulom periodu izgleda kod kuće to više nije ni podvig ni vest. Tim sa Gudisona slomio je nakon toga Sautempton i Vest Bromvič Albion sa po 1:0, dok su Plavci pre slavlja u Liverpulu, remizirali sa Sautemptonom i Mančester Junajtedom.

PREMIJER LIGA, 21.00: (2,20) VEST HEM (3,45) LIDS JUNAJTED (3,25)

Everton dolazi na Stamford Bridž pre svega rešen da ne izgubi, mada bi mu potencijalni trijumf doneo preskakanje Plavaca za dva boda, i sigurnu četvrtu poziciju uz utakmicu manje. Međutim, u poslednjih 25 poseta Čelsiju, Everton je naleteo na zid (14 poraza, 11 remija). Na nivou elitnog ranga engleskog fudbala Plavci jedinu dužu seriju nepobedivosti kod kuće pamte protiv Totenhema - 27 utakmica u periodu od 1990. do 2016. godine.

Međutim, ako neko može da donese prvi trijumf Karamelama na Stamford Bridžu od 1994. godine onda je to Karlo Anćeloti. Pokušaće Italijan da postane prvi trener koji je vodio Čelsi, a nakon toga uspeo da ga pobedi u gostima u Premijer ligi. Uzda se u raspucanog Rišarlosona koji već četiri utakmice zaredom postiže golove i donosi bodove. Od igrača koji bi bili konkurentni za startnu postavu pod znakom pitanja su Hames Rodrigez i Šejmus Kolman. U sastav Tomasa Tuhela mogao bi da se vrati rekovalescent Tijago Silva.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Barnli - Arsenal 1:1 (1:1)

/Vud 39 - Obamejan 6/

Šefild Junajted - Sautempton 0:2 (0:1)

/Vord Prauz 32 penal, Adams 49/

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lester 1:2 (1:0)

/Lalana 10 - Ihenačo 62, Amarti 88/

Nedelja

Vest Bromvič - Njukasl 0:0

Liverpul - Fulam 0:1 (0:1)

/Lemina 45/

Mančester siti - Mančester junajted 0:2 (0:1)

/Fernadeš 2 pen, Šo 50/

Totenhem – Kristal Palas 4:1 (1:1)

/Bejl 25, 49, Kejn 52, 76 – Benteke 45+1/

Ponedeljak

19.00: (1,60) Čelsi (3,80) Everton (6,00)

21.00: (2,20) Vest Hem (3,45) Lids (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiEvertonKarlo AnćelotiTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara