Kasper Šmajhel (©Reuters)
Kasper Šmajhel (©Reuters)

Anderleht pobeđuje, ali i prima golove: Šmajhel stiže da preuzme "jedinicu" od Dupea

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.23. | 19:06

Danac na putu za Brisel

Belgijski velikan iz Brisela posle godina stagniranja konačno je ušao u sezonu na pravi način i posle šest kola sa 13 bodova nalazi se na deobi prvog mesta, doduše, uz meč više od Genta. Navijači Anderlehta mogu biti zadovoljni rezultatima ekipe Brajana Rimera, međutim, ne i činjenicom da je novajlija na golu Maksim Dupe savladan već pet puta. Stoga će, po pisanju belgijskih medija, Francuz ubrzo dobiti ozbiljnog konkurenta za mesto među stativama.

Dupe je u Anderleht stigao iz Monpeljea kao slobodan igrač, a po istom principut, takođe iz Lige 1, dolazi Kasper Šmajhel.

Izabrane vesti

Danski golman je posle samo jedne sezone rešio da sporazumno raskine ugovor sa Nicom i napusti Azurnu Obalu. Od početka je imao problem u komunikaciji sa klupskim rukovodstvom, ali je uspeo da se prilagodi i sakupi 36 nastupa. Nica je, ipak, završila na tek devetom mestu francuskog prvenstva, te je po okončanju sezone verovatno na obostrano zadovoljstvo došlo do rastanka.

U Briselu nekadašnjeg šampiona Engleske sa Lesterom čeka ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Videćemo da li će mu sunarodnik na mestu trenera odmah ukazati poverenje ili će Dupe uspeti da sačuva poziciju startera.

U međuvremenu u Nicu je kao zamena za Šmajhela došao Salvatore Sirigu, koji je posle šest godina napustio Pari Sen Žermen.


tagovi

Kasper ŠmajhelLetnji prelazni rok 2023Anderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara