Andrej Ilić dok je igrao za letonski RFS (©Reuters)
Andrej Ilić dok je igrao za letonski RFS (©Reuters)

Andrej Ilić izaziva najboljeg strelca Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 13:51

Kup Norveške: Nekadašnji đak Partizana blista u dresu tima iz Osla. Bode Glimt danas (19.00) čeka puna Intiliti arena i svih 16.555 navijača

Ko će na megdan Moldeu u finalu Kupa Norveške – Volerenga ili Bode? Pogled na tabelu Elitserije jasno kaže da je tim Kjetila Knudsena favorit. Trenutno je vicešampion na drugom mestu, osam kola pre kraja, sa dva boda manje od lidera Vikinga iz Stavangera. Žuto-crni imaju obaveze i u Evropi u Ligi konferencije. S druge strane, ekipa iz Osla se grčevito bori za opstanak.

Pošto se igra samo jedan meč, prednost domaćeg terena je uz fudbalere Volerengu, ali je kvalitet na strani gostiju sa severa zemlje. Karte su rasprodate, svih 16.555 navijača biće "vetar u leđa" za tim Geira Bakea koji je preporodio ekipu posle lošeg prvog dela šampionata. Volerenga ima najbučniju publiku u Norveškoj i to bio mogao da bude adut.

Izabrane vesti

Ovi timovi su u nedelju odmerili snage u 22. kolu prvenstva Norveške. Bode je slavio na svojoj Aspmiri sa 4:2, a sva četiri gola delo je fantastičnog napadača Amala Pelegrina, trenutno najboljeg strelca Evrope.

19.00: (4,30) Volerenga (3,60) Bode Glimt (1,75)

On postiže gol po meču – na 22 meča u prvenstvu dao je isto toliko pogodaka, uz devet asistencija. Nekada je igrao u špicu sa Nigerijcem Viktorom Bonifejsom koji blista na startu sezone u dresu Bajera iz Leverkuzena posle dolaska iz belgijskog Union Sen Žiloaza prethodnog leta. Kreator na sredini terena je Patrik Berg. Nije uspeo u Lansu, a letos se vratio u Bode i postao najplaćeniji igrač u šampionatu Norveške.

U dresu tima iz plestonice odlične partije pruža letošnje pojačanje iz letonskog RFS-a, Partizanov đak, Andrej Ilić. On je postigao ove godine ukupno 17 pogodaka, računajući golove u Letoniji. Na zbirnoj listi najboljih strelaca Evrope je na sedmom mestu, pet manje od Pelegrina.

Odlično je igrao na Baltiku poslednjih sezone, što mu je bila ulaznica za prelazak u Volerengu. Na pet mečeva tri gola na kontu za 23-godišnjeg napadača i to u prethodna dva kola Elitserije. Njegovim pogocima Volerenga je pobegla iz opasne zone. Dva gola je dao Olesundu pre desetak dana (3:1), a jednom je bio strelac proteklog vikenda u Bodeu. Videćemo da li će uspeti da zaseni prvu haubicu u Evropi, Pelegrina.

Početkom juna u prvom delu sezone u Norveškoj, Bode je slavio u Oslu protiv današnjeg rivala sa 3:1. Pelegrino se jednom upisao u listu strelaca, a u prvom planu bio je dvostruki strelac, Pelegrinov partner u špicu, Kamerunac Faris Mumbanja koji je stigao iz Kristijanstada i opravdao očekivanja. Postigao je 13 pogodaka na 20 utakmica u šampionatu. Od 57 golova njih dvojica su postlgla čak 35.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KUP NORVEŠKE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Kjelsas – Molde 0:1 (0:1)

Četvrtak

19.00: (4,30) Volerenga (3,60) Bode Glimt (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andrej IlićVolerengaBode GlimtNorveškaAmal Pelegrino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara