Andrij Ševčenko kandidat za selektora BiH

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.07.23. | 10:54

Ni Krstajić, ni Sušić, ni Barberez, ni Ibišević...

 (Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Kada je posle šokantnog poraza od Luksemburga sa selektorske pozicije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine smenjen Faruk Hadžibegić, uveliko se krenulo sa licitiranjem njegovog naslednika. U prvi plan tada je iskočio Mladen Krstajić, aktuelni selektor Bugarske, ali ta priča još nije isključena. Osim Krstajića, spominjali su se i bivši igrači poput Sergeja Barbareza i Vedad Ibiševića, ali i bivših selektora poput Meše Baždarevića i Safeta Sušića. Kao i uvek, aktuelno je ime Vahida Halilhodžića, ali je ta realizacija posla sa iskusnim stručnjakom kilometrima daleko. 

Izabrane vesti

Informacije kojima raspolaže Mozzart Sport kažu da je jedan od kandidata za upražnjeno selektorsko mesto, legendarni napadač Andrij Ševčenko!

Ukrajinska fudbalska legenda je izrazila želju da bude selektor Zmajeva, a fudbalskom savezu BiH je ponuđen od strane svojih agenata. Prvi kontakti su uspostavljeni, a izgleda da sve ide dobrim tokom. 

Ševčenko je u trenerskim vodama još od 2016. godine. Kratko je bio pomoćnik u reprezentaciji Ukrajine, da bi onda od jula 2016. narednih pet godina bio selektor Ukrajine. Sa ovom reprezentacijom se plasirao na Evropsko prvenstvo 2020 i prošao do četvrtfinala. U 52 utakmice zabeležio je 25 pobeda, 13 remija i 14 poraza. 

Kratko se zadržao na klupi Đenove, od novembra 2021. do januara 2022. Sad je pred novim zadatkom.


tagovi

Andrej ŠevčenkoŠevčenkoreprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara