Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Antonio Konte odjavio Napoli: Uživam sa porodicom

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 20:45

Novi pik šampiona Italije je Đulen Lopetegi

Nije još stigao ni da se upozna sa Napuljom kako treba, a već će Rudi Garsija morati da ga napusti. Kofere je već spakovao, sa otkazom se pomirio, samo da bi francuski stručnjak i zvanično završio na birou za nezaposlene, Napoli mora da mu dovede naslednika. Samo što će to ići teže nego što su u redovima šampiona Italije zamišljali, jer im se prva želja neće ostvariti.

Prvi pik gazde Napolitanaca Aurelija De Laurentisa bio je Antonio Konte, ali će prvi čovek kluba sa juga Italije novog trenera morati da potraži na drugom mestu. Prema navodima italijanskih medija, De Laurentis je u toku dana obavio dug razgovor sa italijanskim stručnjakom, međutim, pregovori nisu završeni onako kako su se na stadionu Dijego Armando Maradona nadali. Konte ih je odbio, a potom se i oglasio na društvenoj mreži Instagram.

Izabrane vesti

"Doveden sam u vezu sa bitnim klubovima, ali za sada moj plan ostaje isti - sačekaću i uživati sa porodicom", poručio je 54-godišnji stručnjak, koji je bez posla otkako se u martu ove godine rastao sa Totenhemom. I očigledno ne žuri sa povratkom u fudbal.

Napoli će, dakle, morati da se okrenem drugim opcijama, a prema navodima španskog Releva novi pik čelnika italijanskog kluba je Đulen Lopetegi. Nekadašnji selektor španske reprezentacije i trener Sevilje na tržištu je od 8. avgusta kada se sporazumno rastao sa Vulverhemptonom. Prethodno se u vezu sa Napolijem dovodio još Igor Tudor.

Garsija je u Napulj stigao letos da odmeni Lučana Spaletija, ali kako se od starta i činilo da će biti, nije se snašao na jugu Italije. Od 10 utakmica u svim takmičenjima dobio je tek pet, dok je tri puta poražen, pa u prvenstvu već kaska sedam bodova za liderom Milanom.



tagovi

Antonio KonteĐulen LopetegiAurelio De LaurentisNapoliRudi Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara