Ronald Arauho (Reuters)
Ronald Arauho (Reuters)

Arauho ostaje u Barsi za manje para ali i na manje godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 11:17

Urugvajac će dobiti četiri puta veću platu ali zaslužuje i više od toga

Otkako se vratio u predsedničku fotelju Barselone, Đoana Laportu i njegove saradnike je zateklo brdo problema koje je valjalo rešiti. Iako su im ruke u većini slučajeva bile vezane zbog finansijskih ograničenja, uspeli su da stabilizuju klub, sklope konkuretan tim pa se u poslednje vreme oseti i na rezultatima.

Daleko od toga da je Barselona rešila sve goruće probeme, ali jedan po jedan se rešavaju. Među njima je bio i status urugvajskog defanzivca Ronalda Arauha koji se kod Ćavija afirmisao i postao jedan od stubova odbrane. Bilo da igra kao štoper ili bek, Arauho je nezamenjiva karika i jedan od najpouzdanijih igrača Ćavijevog tima. Sve su to primetili i ostali veliki klubovi pa se spekulisalo da će Arauha pokušati da preotme Real Madrid, da ga žele ostrvski premijerligaši Liverpul, Mančester Siti, Čelsi… A ugovor sa Barselonom ga veže do 2023. što znači da bi Katalonci bili primorani da ga prodaju na leto ako ne žele da ga izgube bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Arauhov ugovor je tako poslednjih nedelja postao jedan od prioriteta Barsinog sportskog sektora.

“Optimista sam oko novog ugovora. Želim da to što pre završim i ostanem ovde mnogo godina”, rekao je nedavno Urugvajac.

Pregovori o produžetku saradnje nikad nisu laki. Pogotovo što je Arauho jedan od najslabije plaćenih igrača u Barseloni. Urugvajac ima godišnju platu od samo 900.000 evra što je daleko manje od rezervnih štopera poput Klemona Lenglea koji zarađuje oko 5.000.000 evra godišnje ili Samuela Umtitija koji ima 6.000.000 evra po sezoni. Arauhov agent je insistirao da njegov klijent dođe u istu ravan jer je starter ali je Barsa ponudila 4.000.000 evra godišnje pravdajući se da je limitirana budžetom za plate.

Na kraju su dve strane našle kompromis. Arauho je pristao na manju platu od one koju zaslužuje ali je i Barsa morala da pristane na kraći ugovor. Želela je da ga blindira petogodišnjim ugovorom ali je on pristao samo na trogodišnji, odnosno saradnju do leta 2023. Tada će imati 26 godina i ako nastavi ovako da se razvija, biće u prilici da potpiše ugovor karijere. U Barseloni ili negde drugo. Za sada ostaje u Barsi, ali Katalonci će za tri godine biti u sličnoj situaciji i možda zažaliti što sada nisu ponudili više para i vezali Urugvajca za Kamp Nou na duži vremenski period.


tagovi

Ronald Arauho

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara