undefined
undefined

Argentinac se nudi Daliću: Igrao bih za Hrvatsku

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 14:43

Napadač Osijeka Ramon Mierez ne krije da bi obukao dres Vatrenih

Otkako se Mario Mandžukić povukao iz reprezentacije posle Svetskog prvenstva u Rusiji, Zlatko Dalić nema favorita u napadu. Andrej Kramarić je prvi izbor, ali mu hrvatski selektor nije našao odgovarajuću poziciju, onu na kojoj pruža najbolje partije. Igrao je kao špic, polušpic, na levom, desnom krilu, kao prednji vezni…

Eksperimentisao je Dalić često poslednjih godina u napadu, probao brojne opcije. Od Anta Budimira, preko Bruna Petkovića, Marka Livaje, Petra Muse, pa do Antonija Čolaka i Diona Belja. Malo ko je oduševio. Rešenje u napadu hrvatskom selektoru ponudio je – Argentinac.

Izabrane vesti

Ramon Mierez, napadač Osijeka, otkrio je u emisiji InMagazin na hrvatskoj televiziji da bi igrao za Vatrene.

"Zapravo bih, to je nešto što bih voleo. Nedavno sam o tome razgovarao sa suprugom, naša porodica danas ima više povezanosti sa Hrvatskom nego sa Argentinom", izjavio je Mierez za Nova TV.

Mierez, čija je prababa bila Hrvatica, već petu sezonu igra u hrvatskom šampionatu. Jednu je nosio dres Istre, dok mu je aktuelna četvrta u Osijeku. Do sada je za belo-plave odigrao 130 utakmica i ostvario učinak od 46 golova i sedam asistencija.

Dvadesetšestogodišnji Argentinac je karijeru počeo u Tigreu iz kojeg je i stigao na pozajmicu u Istru. Posle vrlo dobre sezone u redovima hrvatskog kluba kupio ga je Alaves za nešto više od 2.000.000 evra i odmah prosledio na kaljenje u Tenerife, ali se u Španiji nije snašao, te ga je Osijek samo godinu dana kasnije vratio u Hrvatsku izdvojivši rekordna 2.500.000 evra za njegove usluge.


tagovi

Ramon MierezOsijekfudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara