Argentino, plači, pati, ne vredi ni kad se Mesi vrati! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.19. | 23:11

Venecuela u Madridu razmontirala dvostrukog prvaka sveta na trećem povratku asa Barselone u reprezenatciju – 3:1

Argentinski fudbal u dubiozi. Toliko velikoj da ne pomaže ni Lionel Mesi. Treći put se Barselonin as vratio u državni tim, očigledno željan da konačno napravi nešto vredno pomena, jer mu biološki sat otkucava, a nikako da sa reprezentacijom osvoji trofej ili je bar dovede blizu pehara, ali posle prijateljskog okršaja u Madridu sa Venecuelom verujemo da mu kroz glavu prolazi misao „šta mi je ovo trebalo“?

Leu svaka čast za igre na Nou Kampu, međutim, u dresu Gaučosa nije ni nalik nekad najboljem fudbaleru svetu. Videlo se to u duelu sa jednom od najlošijih selekcija Južne Amerike koja je na stadionu „Vanda Metrpolitano“ skoro rutinski slavilla 3:1, a da se Mesi maltene nije ni video ili nije imao s kim da igra.

Izabrane vesti

Tužno, jadno, čemerno... Toliko neubedljivo da se čini kako je večiti brbljivac Dijego Armando Maradona imao pravo kad je rekao da Lionel Skaloni ne može da vodi Argentinu. Čovek koji je posle kraha na Mundijalu dobio mandat da bude selektor isprovaba ideje, vuče različite poteze, menja formaciju, uvodi mlade, ali – ne vredi. Dvostruki prvak sveta (1978, 1986) žargonski rečeno ne može da se sastavi. Pati! Kako igra verujemo da narod od Buenos Arijesa do Rozarija plače. I da to nekog pomaka u skorije vreme neće biti.

Opšti haos u selekciji Argentine na penal je dočekala Venecuela. Silno motivisana, delovala je otresitije na terenu, pravila bolje šanse i što je najvažnije koristila ih. U prvom delu najpre Salomon Rondon već u šestom minutu posle proigravanja Roberta Rosalesa, da bi prvotimac Espanjola pred kraj prvog dela dodao loptu Džonu Murilju, a ovaj spektakularnim hicem savladao Armanija. Na kraju i tačka Josefa Martineza sa penala, još nekoliko zrelih prilika i utisak da je Venecuela ovako mogla do ujutru. Opet ne bi izgubila.

Od Argentine smo videli jedno veliko ništa. Ako je kontra koju je na dodavanje Lo Selsa u 59. minutu završio Lautaro Martinez nagoveštaj da može nešto u konkurenciji Brazila i Urugvaja na predstojećem Kopa Amerika onda je Skalonijev tim u još većoj krizi nego što se činilo za vreme i posle Mundijala. Jadno.

FOTO: Reuters


tagovi

Lionel Mesifudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija VenecueleSalomon Rondon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara