San Mames, Foto: AFP
San Mames, Foto: AFP

Argentinski treneri aduti u izbornoj trci: Bjelsa i Poketino odlučuju o imenu predsednika Bilbaa

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 17:03

Odluka na San Mamesu 24. juna

Manje od deset dana ostalo je do predsedničkih izbora u Atletik Bilbau zakazanih za 24. jun, a sudeći po aktuelnoj situaciji i stavovima javnosti pred klubom iz Baskije je neizvesan duel Injakija Arčebalete i Rikarda Barkala, dvojice favorita na listi od četiri kandidata. Lokalni mediji najavljuju najneizvesniju borbu za čelo kluba još od 2007. godine, dok se kao potencijalna prevaga ističu aduti dva kandidata za upražnjenu trenersku klupu.

Pozicija šefa stručnog štaba kluba sa San Mamesa upražnjena je nakon rastanka sa Marselinjom po završetku sezone, te je pitanje novog trenera jedno od krucijalnih. Iz tog razloga posebna pažnja usmerena je ka idejama predsedničkih kandidata vezanim za stručni štab, a glavni kandidati su Argentinski stručnjaci.

Izabrane vesti

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da je Rikardo Barkala za trenera u slučaju da pobedi na izborima odabrao Maurisija Poketina, međutim na odgovor se nije čekalo dugo, te je danas obelodanjeno da će Injaki Arčebaleta trenersku palicu u slučaju da on preuzme kormilo kluba predati Marselu Bijelsi.

Argentinski stratezi izdvojili su se kao glavne opcije za novog trenera člana Primere, a kuriozitet je da je upravo Bijelsa u Njuels Old Bojsu uveo Poketina u seniorske igračke vode. Danas mlađi kolega je uz trenera bogate karijere započeo je igračku biografiju, a nakon što je okačio kopačke o klin predvodio je Espanjol, Sautempton i Totenhem pre nego što se preselio u Francusku gde je preuzeo Pari Sen Đermen. Iako je Poketino još šef stručnog štaba šampiona Francuske, izvesno je da ovog leta sledi rastanak o čemu su čelnici pariskog kluba već obavestili Argentinca. Sa druge strane, Bjelsa je od februarskog rastanka sa Lidsom bez angažmana, a dolazak na San Mames bio bi mu drugi posle dvogodišnjeg mandata od 2011. do 2013. godine.

Uz Bijelsu i Poketina kao opcije su se pominjali i Ernesto Valverde i Joakim Lev, ali je sve izvesnije da će se knjiga svesti na dva slova, kao i u slučaju predsedničkih kandidata.


tagovi

Marselo BijelsaMaurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara