Navijači Arisa (©AFP)
Navijači Arisa (©AFP)

Aris i OFI za Evropu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.20. | 15:12

Kreće plej-of u Superligi Grčke

Kao da je prošla večnost. E, taman takav je utisak posle očekivanog povratka Superlige Grčke u redovan tok. Skoro tri meseca od poslednjeg duela u prvenstvu, onaj koji je odredio konačni poredak 14 ekipa, šampionat je podeljen u dve grupe. Najboljih šest takmiči se za prvaka i mesto u Evropi, a preostalih osam boriće se za opstanak.

Žreb plej-ofa spojio je dva velika derbija u prvoj rundi plej-ofa, pošto će PAOK u nedelju da dočeka Olimpijakos, baš kao i što je AEK domaćin Panatinaikosu. Ovim dvobojima prethodi večerašnji okršaj Arisa i OFI-ja (20.30).

Izabrane vesti

Podsećamo vas da će u plej-ofu biti odigrano 10 rundi, timovi nose bodove koje su osvojili u ligaškom delu sezoni i, naravno, svi mečevi će se odvijati bez gledalaca.

Aris je neposredno pred karantin bio potpuno van forme i može se reći da mu je predah dobro došao. Ali čak i slabijoj formi ostao je u sekstetu, stekavši pravo da se rve za evropske ulaznice. Takođe, žuto-crni su polufinalisti Kupa Grčke, gde ostaje da odigraju revanš sa AEK-om, pa je i to šansa da se domognu izlaska na međunarodnu scenu.

Ipak, tokom pauze FIFA je obnovila kaznu koju je izrekla u januaru, ukidajući solunskom timu pravo na transfere tokom godinu dana zbog dugovanja prema bivšim igračima u iznosu od oko 1.000.000. Arisu neće biti dozvoljeno ni da produžuje ugovore, što je znatno veći problem. Ishod žalbe CAS-u je neizvestan, a ogroman problem za ekipu predstavlja podatak da ukupno 14 fudbalera na leto postaje slobodno. Aris je pored zabrane kažnjen i sa 500.000 evra.

Aris i OFI su najslabije plasirani timovi u plej-ofu, i za četvrtoplasiranim Panatinaikosom zaostaju velikih deset bodova. Klub sa Krita sa dve pobede u Heraklionu pred pauzu uspeo je da "zaključi" mesto u najboljih šest i dođe u priliku da se prvi put posle 12 godina plasira u neko kontinentalno takmičenje.

GRČKA 1, PLEJ-OF - 27. KOLO

Subota

20.30: (1,75) Aris (3,45) OFI (4,60)

Nedelja

18.30: (2,65) PAOK (2,95) Olimpijakos (2,75)

20.30: (1,65) AEK (3,45) Panatinaikos (5,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1ArisOFI

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara