Đorđo Kjelini (Reuters)
Đorđo Kjelini (Reuters)

Arrivederci capitano: Kjelini odlazi u MLS na kraju sezone, Juve kontaktirao Di Mariju

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 23:04

Stara Dama će na leto pojuriti štopera i levog beka, Arentinac iz PSŽ-a je viđen kao kratkoročna zamena za Paula Dibalu

Dosta posla čeka sportski sektor Juventusa predstojećeg leta. Prprema se teren za odlazak Paula Dibale koji će krajem juna biti slobodan igrač, ali većina pravih navijača Stare Dame više će tugovati zbog odlaska jedne od klupskih ikona. Naime, Sky sport Italia, tvrdi da će se na kraju sezone Đorđo Kjelini oprostiti od voljenog kluba u koji je stigao 2005. godine i sa kojim je pisao istoriju u prethodnoj deceniji.

Čuveni štoperski trio Andrea Barzalji, Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini bio je bedem od koji su se odbijali napadači širom Serije A i koji u ogromnoj meri nosi zasluge za devet uzastopnih titula šampiona Italije. Barzalji je okačio kopačke o klin leta 2019. godine, Kjelini se sprema za odlazak u MLS, a u klubu će ostati Bonući, koji ima ugovor do 2024. godine, ali koji je takođe na zalasku karijere.

Izabrane vesti

Samim tim, Juveu je neophodna rekonstrukcija odbrane, a već kroz par meseci pojuriće levog beka i štopera, prema tvrdnjama italijanskih medija, biće to centralni defanzivac koji se se služi levom nogom, mada još nema naznaka o kojem je igraču reč. Za mesto levog beka šuška se o Emersonu Palmijeriju, Čelsijevom Brazilcu trenutno na pozajmici u Lionu.

Ko god da stigne kao zamena za Kjelinija, teško će uskočiti u kopačke ratnika koji iza sebe ima 556 utakmica za Juventus, što ga stavlja na treće mesto klupske večne liste po broju nastupa. Više puta su dres Bjankonera nosili samo Alesandro Del Pjero (705) i Đanluiđi Bufon (685).

Na leto izvesno odlazi i Paulo Dibala nije našao zajednički jezik sa upravom po pitanju produžetka saradnje. U klubu veruju da bi idealna zamena bio Anhel Di Marija kojem takođe na kraju sezone ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom. Malo je fudbalskih majstora poput popularnog Fidea (rezanac u prevodu na srpski) i igrača sposobnih da svoje individualne kvalitete u ogromnoj meri podrede ekipi i učine je boljom.

Klupska vrhuška je prema pisanju transfer gurua Đanluke di Marcija, već kontaktirala njegove agante, ali čak i da uspe da ubedi fudbalera, Di Marija se ne bi dugo zadržavao u Torinu. Juve bi eventualno uspeo da dogori jednogodišnji, maksimalno ugovor na dve sezone, budući da je nekadašnji fudbaler Benfike i Real Madrida rešen da karijeru okonča u domovini.


tagovi

Đorđo KjeliniAnhel Di MarijaPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara