Arsenal dobio derbi u gostima posle 30 utakmica, Mančester Junajted bez šanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 19:32

Nastavlja se kriza Crvenih đavola

„Velika šestorka“ je termin nastao ove decenije u engleskom fudbalu kada su se Liverpul, mančesterski rivali Junajted i Siti i londonski klubovi Čelsi, Totenhem i Arsenal izdvojili od ostatka lige. Mnogi su poslednjih godina s pravom postavljali pitanje da li treba da se zovu „velika petorka“ i da li Arsenal uopšte ptripada ovoj grupi s obzirom na rezultate.

Tobdžije na 29 uzastopnih gostovanja pomenutima rivalima nisu uspevale da ostvare pobedu. Poslednji put su savladali Mančester Siti u januaru 2015. godine i od tada su nanizali 29 utakmica bez pobede u gostujućim derbijima.

Izabrane vesti

Sve do danas!

Arsenal je savladao Mančester Junajted na Old Trafordu golom Obamejan iz penala koji je skrivio Pol Pogba.

Koliko je pobeda Arsenala neočekivana, toliko poraz Crvenih đavola više nikoga ne čudi. Solskjerov tim pokazuje dva različita lica u Ligi šampiona i Premijer ligi. Dok u elitnom takmičćenju blista i ostvario je pobede nad Pari Sen Žermenom i Lajpcigom uz dobru igru, u prvenstvu igra ružno i tužno. Danas su prvi put posle pet godina odigrali poluvreme na Old Trafordu u kojem su imali JEDAN šut prema golu rivala. Dakle, ne u okvir gola već ukupno su imali jedan šut računajući i blokirane pokušaje. Doduše, Arsenal nije imao nijedan u okvir gola za poluvreme, ali to se možda i moglo očekivati. Za Junajted je ipak sramota da na Teatru snova ne šutne više od jednom za 45 minuta. 

Ta statistika dovoljno govori kakav se fudbal igrao u prvom poluvremenu. Čak je Arsenal bio opasniji u poslednjih petnaestak minuta kada je Vilijanov šut okrznuo prečku. I to je bilo sve iz prvog dela igre. delom i zahvaljujući Tomasu Partiju koji je ’pojeo’ Junajtedov vezni red.

Drugo poluvreme je počelo nešto vatrenije i zanimljivije. Oba tima su pokazala veću šansu za postizanjem gola, a Arsenal je delovao opasnije. I poveo je u 69. minutu golom Obamejana iz penala koji je potpuno bespotrebno napravio neoprezni Pol Pogba startom nad Beljerinom.

Pokušao je Solskjer da se izvuče uvođenjem Kavanija i Van de Beka, Junajted je krenuo stihijski da napada, ali je odrbana Arsenala posle dugo, dugo vremena delovalo sigurno i neprobojno. Na kraju su Crveni đavoli prvi šut u okvir gola imali preko Nemanje Matića u 90. minutu. I to je bilo sve što su uradili.

Arsenal je napokon pobedio gostujuči derbi, slavio je na Old Trafordu posle 14 godina, a Obamejan je postao prvi Arsenalov igrač na Teatru snova koji je iskoristio penal pošto to prethodno nisu uspeli Van Persi i Žilberto Silva. Arsenal je ipak "velika šestorka".

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Petak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Ait Nuri 18, Podense 27/

Subota

Šefild junajted – Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Voker 28/

Barnli - Čelsi 0:3 (0:1)

/Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70/

Liverpul - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Salah 43 penal, Žota 85 - Fornals 10/

Nedelja

Aston Vila - Sautempton 3:4 (0:3)

/Mings 62, Votkins 90+3 penal, Griliš 90+7 – Vestergard 20, Vord Prauz 33, 45, Ings 58/

Njukasl – Everton 2:1 (0:0)

/Vilson 56 pen, 84 - Kalvert Luvin 90+1/

Mančester Junajted - Arsenal 0:1 (0:0)

/Obamejan 69 penal/

20.15: (1,67) Totenhem (3,80) Brajton (5,20)

Ponedeljak

18.30: (2,60) Fulam (3,10) VBA (2,85)

21.00: (2,75) Lids (3,05) Lester (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pjer Emerik ObamejanPol Pogba

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara