Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Arsenal kreće po Vlahovića u januaru: Da li će i manje od 60.000.000 evra biti dovoljno?

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 18:11

Mikel Arteta veliki poštovalac lika i dela srpskog napadača

Već neko vreme kruže po Italiji priče da je Juventus spreman da se oprosti od Dušana Vlahovića, pod uslovom da uspe u nameri da angažuje Viktora Bonifejsa iz Bajer Leverkuzena. Kako su u redovima prvog tima Bundeslige već naveli da nikoga neće prodavati ove zime sa idejom da se napadne šampionska titula i Juventus mora da gleda na drugu stranu, dok na Vlahovića i dalje motri – Arsenal.

Nije prvi put da se Tobdžije interesuju za srpskog centarfora, postojalo je ozbiljno interesovanje još u vreme kada je nekadašnji biser Partizana rešetao mreže u dresu Fiorentine, ali je na kraju izabrao Staru damu.

Izabrane vesti

Ipak, kako najavljuje Skaj Sport, ove zime će Arsenal pokušati da ostvari dugogodišnju želju. Novinar Geri Koteril je tokom analize na Skaj Sportu istakao da je “Arsenalu potreban špic već u januaru“, te da je “Juventus spreman da sluša ponude za srpskog napadača tokom zime“.

Ovu vest preneo je čak i ugledni torinski list Tutosport, poslovično dobro upoznat sa dešavanjima u Juventusu. I ne samo što je preneo vest, već se navodi da je Mikel Arteta veliki poštovalac lika i dela Dušana Vlahovića, zbog čega želi da pokuša da ga angažuje tokom januara.

Arsenal u ovom trenutku ima samo Gabrijela Žezusa i Edija Nketiju u napadu, a kako je u poslednjih nekoliko sedmica izgubio čelnu poziciju na tabeli Premijer lige, želi da pojača sam špic napada. U igri je bio Viktor Osimen, sve dok nije produžio ugovor sa Napolijem, pa je izbor pao na Dušana Vlahovića. Pre svega zato što je jeftiniji od Osimena, jer Koteril navodi da je Juventus ranije tražio oko 60.000.000 evra, ali da čak postoji i prostor da se transfer realizuje i za manje novca. Što deluje pomalo nerealno. Navodno, nije isključeno da bi Arsenal mogao i da napravi kombinaciju sa novcem i ugovorom igrača.

Vlahović je ove sezone postigao šest golova, uz dve asistencije.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusArsenalMikel ArtetaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara