Kai Haverc (©Reuters)
Kai Haverc (©Reuters)

Arsenal krenuo po Haverca: Stigla prva ponuda na adresu Čelsija

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 18:00

Nemački napadač na ceni uprkos slabom učinku

Iako ne blista u Čelsiju, Kai Haverc će biti tražena roba ovog leta na tržištu. Pisalo se prethodnih dana o interesovanju madridskog Reala, a prema poslednjim informacijama iz Engleske Arsenal je krenuo u misiju angažovanja nemačkog napadača.

Kako javlja Atletik, klub iz severnog Londona poslao je prvu ponudu na adresu gradskog rivala. Isti izvor ne navodi o kojoj je cifri reč, mada je od ranije poznato da na Stamford Bridžu za 24-godišnjeg napadača traže oko 85.000.000 evra, pa se čini da Tobdžije za sada ispituju teren.

Izabrane vesti

Pored Arsenala, Atletik piše da je i Bajern predvođen bivšim trenerom Čelsija Tomasom Tuhelom takođe zagrejan za Haverca, dok se Real u međuvremenu ohladio, vrlo verovatno jer je saznao da se status Kilijana Embapea u Pari Sen Žermenu promenio. Pride nema nameru da plati ni 60.000.000 evra za Haverca.

Britanski medij ističe da su u Čelsiju pak otvoreni za posao, ali i spremni da "koriguju" cenu. Plavci će ovog leta morati da prodaju ne samo kako bi pokušali da pokriju makar delić prošlogodišnjeg minusa već i kako bi finansirali predstojeći prelazni rok, a Haverc se, s obzirom na broj zainteresovanih klubova, istakao kao jedan od onih koji bi mogli da budu "žrtvovani".

Nemački reprezentativac je prethodne sezone uglavnom delovao kao centralni napadač i na 47 utakmica u svim takmičenjima postigao je devet golova, a od dolaska u klub iz Leverkuzena pre tri godine za 80.000.000 evra zabeležio je 32 pogotka i 15 asistencija na 139 mečeva.

Atletik naglašava da će, pre nego što uđe u ozbiljnije pregovore sa Čelsijem, Arsenal pokušati da sa Vest Hemom dogovori kupovinu Deklana Rajsa, primarne mete kluba u predstojećem prelaznom roku. Dakle, Tobdžije se ne šale, na pomolu je još jedno uzbudljivo leto na Emiratima.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Kai HavercČelsiArsenalTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara