(Reuters)
(Reuters)

Arsenal opet prokockao pobedu i počinje da drhti, Saka u koži tragičara (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.04.23. | 16:59

Vest Hem čak bio bliži pobedi na kraju

Ako se propuštenih 2:0 na Enfildu i bod protiv Liverpula mogu smatrati nekim prihvatljivim ishodom i ne mogu se etiketirati kao veliki kiks, ovo što je danas Arsenal uradio je definitivno druga priča. I mogao bi da bude jedan od onih momenata koji će proganjati Tobdžije ako na kraju ne uzme titulu.

Arsenal je na gostovanju gradskom rivalu Vest Hemu proćerdao prednost od 2:0, promašio penal za 3:1, na kraju osvojio bod a umalo da ostane i bez njega... Sada je prednost u odnosu na Siti samo četiri boda. Ali Arsenal ima meč više i za 10 dana gostuje baš Sitiju. Kao da se topi onaj mentalitet koji su Artetini momci pokazivali cele sezone i da je ekipa počela da drhti u strahu od titule i da pravi skupe greške. 

Izabrane vesti

Nema dileme da je Bukajo Saka najbolji Arsenalov igrač ove sezone i da bi bio heroj ako se osvojiti titula na kraju. Ali danas je na sebe navukao kožu tragičara. Promašio je penal za 3:1 u 52. minutu kojim je verovatno mogao da reši meč. Promašen penal u finalu EP protiv Italije ga je dugo proganjao a sada bi mogao i ovaj... Pogledajte OVDE.

Arteta je izveo najjači tim koji je imao na raspolaganju. Povređenog Salibu je zamenio Rob Holding ali ovoga puta nije on bio slabiji deo štoperskog tandema već njegov partner Gabrijel. Umesto Zinčenka je prvi put ove godine starter bio Kiran Tirni.

Arsenal je uraganski otvorio meč. Dva gola za 10 minuta posle lepih akcija su nagovestili da će ovo biti velika tri boda u borbi za titulu. U oba slučaja je Arsenal strpljivo tražio pukotine u odbrani Čekićara i posle velikog pritiska uspeo da ih nađe zahvaljujući majstoru Martinu Edegardu.

Norvežanin je strašnim pasom u sedmom minutu probušio odbranu Vest Hema i izbacio u napad Vajta koji je na petercu našao Gabrijela Žezusa. Brazilcu je ostao lakši deo posla da pored statičnog Coufala zatrese mrežu. Arsenalovi navijači su poskočili opet tri minuta kasnije. Ovoga puta je Martineli majstorski video Edegarda da se ubacuje iz drugog plana i našao ga sjajnim centaršutem, a Norvežanin je volejom sa pet metara izvršio egzekuciju. Golove možete da pogledate OVDE i OVDE.

Početak za Arsenal nije mogao da bude lepši... Opustili su se Artetini momci, sevale su štikle, lepi potezi, igrali su se fudbala... Ali i zaboravili su da tu lepu igru pretvore u još neki gol.

Vest Hemu gori pod nogama i nije imao drugog izbora osim da krene napred jer mu defanziva na početku nije donela ništa dobro. I stigao je poklon! Gabrijel je loše procenio situaciju, bespotrebno startovao na zemljaka Paketu i skrivio penal koji je Benrama pretvorio u gol nade za Čekićare posle pola sata igre. Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Vest Hem se probudio posle tog gola i počeo da uspostavlja ravnotežu. Na početku drugog proluvremena je pretio dugim loptama i prekidima, a onda je sreća pogledala Arsenal. Ili nesreća kada se sve uzme u obzir...

Antonio je rukom blokirao Martinelijev put i skrivio penal. Saka je preuzeo odgovornost i uradio to što je uradio... Kazna je bila surova. Vest Hem je izjednačio samo dva minuta kasnije. Naravno, duga lopta... Neko je zakasnio sa ofsajd zamkom, nisu videli Bouvena koji je pobegao Gabrijelu, uhvatio volej i „žabicom“ matirao Ramzdejla. Pogledajte gol OVDE. Isti igrač je samo četiri minuta kasnije imao sjajnu šansu za potpuni preokret.

Vest Hem se razgoropadio, a Arsenal je drhtao. Probao je Arteta izmenama da probudi ekipu, uveo Trosara i Žoržinja, potom i džokere Vijeru i Nelsona ali ovoga puta ga sreća nije pogledala kao u nekim ranijim mečevima. Čak se može reći eda je Vest Hem bio bliži pobedi. Antonio je u 81. minutu pogodio stativu posle centaršuta Benrame.

Čekićari su digli formu u finišu sezone iako igraju na dva fronta i deluje da su u dobroj poziciji da izbore opstanak i da doguraju do samog kraja u Ligi konferencija. Arsenal i dalje drži sve u svojim rukama u šampionskoj trci ali idu teška vremena. Možda i najteža u sezoni.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Subota

Aston Vila – Njukasl 3:0 (1:0)

/Remzi 9, Votkins 65, 83/

Čelsi - Brajton 1:2 (1:1)

/Galager 13 - Velbek 42, Ensiso 69/

Everton - Fulam 1:3 (1:1)

/Meknil 35 - Rid 22, Vilson 51, Džejms 68/

Sautempton - Kristal Palas 0:2 (0:0)

/Eze 54, 68/

Totenhem - Bornmut 2:3 (1:1)

/Son 14, Dandžuma 88 - Vina 38, Solanke 51, Outara 90+5/

Vulverhempton - Brentford 2:0 (1:0)

/Kosta 27, Hvang 69/

Mančester Siti - Lester 3:1 (3:0)

/Stons 5, Haland 13, 25 - Ihenačo 75/

Nedelja

Vest Hem - Arsenal 2:2 (1:2)

/Benrama 33, Bouven 55 - Žezus 7, Edegard 10/

17.30: (4,90) Notingem Forest (3,60) Mančester Junajted (1,75)

Ponedeljak

21.00: (4,70) Lids (3,75) Liverpul (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gabrijel ŽezusMartin EdegorBukajo SakaSaid Benrama

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara