Takuma Asano (©AFP)
Takuma Asano (©AFP)

Asano žestoko kritikovan pred meč sa Iranom: Igra u Evropi? Sramotan je!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.02.24. | 11:11

Japanci su ostali i bez Džunje Ita pred četvrtfinalnu utakmicu, koja se igra od 12.30 časova

Reprezentacija Japana se domogla četvrtfinala Azijskog kupa, ali atmosfera oko Plavih samuraja je daleko od idealne. Pred važan i izuzetno težak meč sa Iranom (subota, 12.30) iz nacionalnog tima je izbačen Džunja Ito, a nekadašnji fudbaler Partizana Takuma Asano je trpeo velike kritike zbog prikazanog protiv Bahreina u osmini finala.

Japanci su trijumfovali sa 3:1, a Asano je ušao u igru tek od 80. minuta. Šta je mogao toliko da zabrlja krilni napadač Bohuma, pa da ga tako oštro kritikuje nekadašnji reprezentativac Markus Tulio Tanaka?

Izabrane vesti

Nekadašnji štoper Urave i Nagoje, sa 43 nastupa za Japan, žestoko se obrušio na Asana zbog nekoliko propuštenih šansi u finišu da dotuče rivala. Tanaka mu je analizirao svaku situaciju ponaosob i na kraju ga ocenio sa dvojkom. Potom se ispravio - sa 1,5.

Asano je upropastio tri odlične situacije, u 85, 93. i 95. minutu. Lošim driblinzima, lošim dodavanjima, generalno lošom kretnjom i odlukama. U završnici turnira, pogotovo protiv protivnika kakav je Iran tako nešto ne sme sebi da dopusti.

Neverovatno je šta je radio. Bilo je užasno. Vežbajte sa njim 100 puta, recite mu da ako ponovi to da ga nećete više koristiti. On je profesionalac? Igra u Evropi? Sramotan je. Čak i za japanski šampionat bi bila sramota“, opleo je Tanaka po Asanu.


12.30: (4,20) Iran (3,45) Japan (1,90)


Posle ispadanja Ita iz tima zbog skandala, selektor Hadžime Morijasu ima jednu opciju manje u napadu. Asano će verovatno dobiti značajniju ulogu nego u dosadašnjem delu turnira. Pre Bahreina odigrao je samo jedan meč u grupnoj fazi, 61 minut u porazu od Iraka (1:2).

Ima i Iran svoje muke. Prvi napadač Mehdi Taremi je suspendovan, zbog crvenog kartona koji je dobio u osmini finala protiv Sirije (1:1, penalima 5:3).

Na svakoj utakmici smo primili barem po gol, pravili smo greške i to više ne smemo da dozvolimo. Taremi je možda suspendovan, ali i dalje moramo da se pazimo Sardara Azmuna i drugih napadača Irana koji mogu da nam naude. Neophodno je da se koncentrišemo na odbranu, da ne dozvolimo Irancima lak protok lopte. Nećemo menjati taktiku samo zbog toga što Taremi nije tu“, kazao je Morijasu.

Iran i Japan su se poslednji put sastali na Azijskom kupu 2019. godine, u polufinalu. Plavi samuraji su tada trijumfovali sa 3:0, ali su na kraju ostali bez trofeja pošto je u finalu bolji bio Katar (3:1). Zanimljivo, i ovog puta će pobednik susreta Irana i Japana igrati protiv Katara, pod uslovom da domaćin šampionata savlada Uzbekistan (subota, 16.30).

U drugom polufinalu, u utorak, sastaće se Jordan i Južna Koreja.


AZIJSKI KUP - ČETVRTFINALE

Petak

Tadžikistan - Jordan 0:1 (0:0)

/Kanonov 66/

Australija - Južna Koreja 1:1 (1:0), produžecima 1:2

/Gudvin 42 - H. Hvan 90+6 pen, Son 104/

Subota

12.30: (4,20) Iran (3,45) Japan (1,90)

16.30: (2,60) Katar (3,05) Uzbekistan (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Azijski kupTakuma Asanofudbalska reprezentacija Japanareprezentacija JapanaReprezentacija Irana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara