Džunja Ito (©AFP)
Džunja Ito (©AFP)

Japan oslabljen zbog seks-skandala: Ito izbačen sa Azijskog kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 15:03

Težak udarac za Plave samuraje pred četvrtfinalni susret sa Iranom (subota, 12.30)

Ozbiljan skandal uzdrmao je fudbalsku reprezentaciju Japana usred Azijskog kupa. Posle pobede nad Bahreinom (3:1) u osmini finala kontinentalnog takmičenja FS Japana je saopštio da će Džunja Ito napustiti nacionalni tim zbog seks-skandala koji je procurio u medijima.

U sredu je portal Dejli Šinčo objavio vest da je protiv napadača Remsa podignuta optužnica za silovanje. Potvrdila je i policija u Osaki da je dobila prijavu protiv 30-godišnjeg fudbalera, posle čega je on napustio nacionalni tim.

Izabrane vesti

Ito je optužen da je u junu prošle godine, posle prijateljske utakmice sa Peruom, napio dve devojke i potom imao seks sa njima bez njihove dozvole.

Koliko smo razumeli različita izveštavanja u slučaju Džunje Ita, obe strane imaju različite tvrdnje. Zbog toga smatramo da je potrebno biti oprezan kada se priča o toj temi. Posle razmatranja Itovog fizičkog i mentalnog stanja, FS Japana je doneo odluku da on napusti nacionalni tim“, saopštili su Plavi samuraji.

U prve dve utakmice grupne faze Azijskog kupa Ito je bio starter, protiv Vijetnama (4:2) je odigrao svih 90 minuta, dok je protiv Iraka (1:2) proveo na terenu 74 minuta. Protiv Indonezije (3:1) u poslednjem kolu je ušao sa klupe u finišu utakmice, dok je juče protiv Bahreina (3:1) u osmini finala ostao među rezervama. Ovog četvrtka Ito nije trenirao sa ekipom, već individualno, posle čega mu je saopšteno da napusti nacionalni tim.

Ito će se već danas vratiti u Francusku, kako bi se stavio na raspolaganje treneru Remsa Vilu Stilu. Ove sezone je odigrao 17 mečeva u Ligi 1, uz učinak od dva gola i četiri asistencije.



tagovi

reprezentacija JapanaDžunja ItoAzijski kupReprezentacija Irana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara