Luka Dinje (©Reuters)
Luka Dinje (©Reuters)

Aston Vila i četiri Francuza protiv Francuza

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 14:57

Lil gostuje u Birmingemu (četvrtak, 21) u prvom meču četvrtfinala Lige konferencije

Za mnoge, okršaj Aston Vile i Lila zakazan za četvrtak od 21.00 časova je finale Lige konferencije pre finala. Predstavnici Premijer lige i Lige 1, koje ćemo vrlo izvesno sledeće sezone gledati u Ligi šampiona, sastaće se u četvrtfinalu.

Biće to okršaj Francuza sa „francuskim izdajnicima“. Svima u zemlji Galskih petlova je stalo do toga da se Lil što bolje pokaže u duelu sa premijerligašem, osim četvorici fudbalera koji su ugovorom vezani za Vilu. Četvorici povremenih francuskih reprezentativaca, Klemenu Lenglou, Luki Dinjeu, Bubakaru Kamari i Musi Dijabiju.

Izabrane vesti

Dijabi je dete Pari Sen Žermena, Kamara je iz Olimpika iz Marselja, a Lengle iz Nansija, tako da njih trojicu ne pogađa preterano susret sa Lilom. Zato, Dinje je prošao omladinsku školu Doga, iz Lila je 2013. godine prešao u PSŽ za 15.000.000 evra, ali tek pošto se afirmisao u tom timu i odigrao 62 utakmice.

Uvek mi je zadovoljstvo kada se vraćam u Lil. Istina je da je to nešto posebno za mene. To je moj matičan klub, u kojem sam proveo mnogo godina. Uvek je nestvarno kada igram protiv njega. Voleo bih da smo se sreli malo kasnije na turniru, jer su veoma dobra ekipa. Od decembra su postala supersila. Igraju atraktivan fudbal, koji je super zanimljiv za gledanje. Biće ovo veoma komplikovan meč“, rekao je Dinje.


21.00: (1,65) Aston Vila (3,70) Lil (5,60)


Francuskoj Ligi 1 je mnogo stalo do toga da se Lil dobro pokaže protiv premijerligaša. Toliko, da je mimo svoje uobičajne prakse susret sa Marseljom (3:1) u prošlom kolu pomeren za petak, da se Dogama (i Olimpiku koji igra protiv Benfike u Ligi Evrope) omogući barem taj jedan dan više za pripremu. Uz to, sledećeg vikenda Lil neće igrati svoju ligašku utakmicu.

Aston Vila je u subotu igrala protiv Brentforda u prvenstvu. U Birmingemu su odigrali 3:3, bio je to treći od poslednja četiri meča na kojem Vila nije trijumfovala.

Strateg engleskog tima Unaj Emeri je od leta 2016. do leta 2018. godine radio u Francuskoj, vodio je PSŽ, tako da zna otprilike šta može da očekuje od Lila.

Kada stignete do četvrtfinala Lige konferencije važno je da zadržite fokus, jer sve što ste uradili pre toga više nije važno. Želimo da uživamo u ovom momentu. Oni su više fokusirani na ovo takmičenje, zato neće igrati između naša dva susreta meč u Ligi 1. Četvrti su u Francuskoj, u dobroj su formi. Imaju kvalitetne igrače sa iskustvom iz Evrope. Njihovog trenera Paula Fonseku veoma poštujem“, istakao je Emeri.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

18.45: (2,60) Olimpijakos (3,50) Fenerbahče (2,85)

18.45: (4,30) Viktorija Plzenj (3,60) Fjorentina (1,95)

21.00: (1,65) Aston Vila (3,70) Lil (5,60)

21.00: (1,90) Klub Briž (3,50) PAOK (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeAston VilaLilUnaj EmeriLukas Dinje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara