Hoan Mohika (©Atalanta BC)
Hoan Mohika (©Atalanta BC)

Atalanta završava samo birane poslove: Stiže novi levi bek iz Đirone

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 15:20

Kolumbijac već prošao lekarske preglede

Ni druga uzastopna godina u Ligi šampiona nije "pokvarila" Atalantu, niti učinila Đna Pjera Gasperinija bahatim kupcem. Naprotiv. Boginja provincije se ne razbacuje s novcem i u ovim teškim vremenima i dalje bira poslove koje će da završava i kako će da pojačava svoje redove.

U utorak ujutru stigla je objava kupovine holandskog napadača Sama Lamersa iz PSV za 9.000.000 evra, a ubrzo je ozvaničen dolazak Hoana Mohike iz Đirone. Šta će biti sa Robinom Gosensom, koji se pominjao da bi mogao da ode iz Atalante ovog leta, to još niko ne zna, kao ni kakva će Mohikina uloga biti, ali Kolumbijac je već brzo prošao lekarske preglede i završio je posao karijere.

Izabrane vesti

Kolumbijski reprezentativac stiže iz Đirone na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa postavljenu na samo 3.500.000 evra. Prilično niska cena za igrača koji bi mogao da postane nova Atalantina zlatna koka. Razlog zašto bi ceo posao mogao da bude tako niske vrednosti je sledeći - Đirona je u finansijskim problemima zbog globalne ekonomske krize, a Mohika je među najplaćenijim igračima u timu. Ušao je bio u poslednju godinu ugovora, što je takođe bitan faktor. Đirona jednostavno više nema sredstava da plaća njegovu platu, zbog čega je svima u klubu bilo važno samo da se pronađe klub koji će preuzeti njegova primanja. Atalanta je raširenih ljudi prihvatila ovaj poziv i uzela čoveka koji će najverovatnije biti konkurencija Gosensu u predstojećoj sezoni, pošto je upravo poziicija levog beka bila deficitarna.

Mohika je u Đironu stigao iz Rajo Valjekana na pozajmicu na zimu 2017. godine, gde je odigrao deset utakmica za prvi tim. Naredne sezone Valjekano mu je dao 32 utakmice, ali je Đirona onda otkupila Mohiku posle Mundijalu u Rusiji. Međutim, onda je doživeo tešku povredu kolena zbog čega je u Đironi ostao sve do danas. 

Mogao bi ovo da bude još jedan odličan posao za Atalantu.



tagovi

Hoan MohikaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara