Sem Lamers (©Atalanta)
Sem Lamers (©Atalanta)

Atalantin proračunati rizik – Sem Lamers za 9.000.000

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.09.20. | 10:54

Deluje pomalo rizično, ali skorašnja istorija nas je naučila da znaju u Bergamu šta rade

Drugi neka se gađaju milionima, Atalanta će nastaviti da iznalazi jeftine igrače koje će kasnije da “obrne” za višestruko više para. Poslednja investicija kluba iz Bergama stiže iz Ajndhovena. Sam Lamers je novi napadač Boginje, koja je za transfer 23-godišnjeg napadača platila 9.000.000 evra, uz napomenu da bi PSV na osnovu premija mogao da zaradi i dodatnih 2.000.000.

Lamers je inače 189 centimetara visoki golgeter koji je ponikao u PSV-ovoj akademiji. Prošle sezone je u Erediviziji postigao samo dva gola, ali neka vas to ne zavara. Zbog teške povrede kolena odigrao je samo jedan meč u prvom delu sezone i na teren se vratio tek krajem januara, a već početkom marta je sezona u Holandiji prekinuta.

Izabrane vesti

U mlađim selekcijama Lamers je dominirao, da bi u sezoni 2018/2019 eksplodirao i na seniorskoj sceni. Na pozajmici u Herenvenu je postigao 16 ligaških golova, 19 ako računamo i tri u Kupu. PSV ga je vratio, jula prošle godine je posle samo osam minuta na terenu pogodio u pobedi od 3:2 protiv Bazela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali onda ta povreda i duga pauza.

Mnogi se ne bi usuduli da rizikuju sa Lamersom, ali Atalanta nije tim koji može da čeka gotove igrače. Rizik je sastavni deo njenog poslovanja. Rizik i pametne procene, pa nas baš zanima kako će se Lamers snaći u Bergamu.


tagovi

Sem LamersLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara