(©Reuters)
(©Reuters)

Atletiko obožava da kupuje napadače u januaru: Prva želja Milik, navijači bi špica iz druge lige, najrealniji Bakambu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 17:00

Dijego Kosta odlazi, Madriđani mu spremaju zamenu

Napustiće Dijego Kosta madridski Atletiko ove zime, ugovor sa klubom mu ističe na kraju sezone, ali je dobio dozvolu od Jorgandžija da pregovara sa zainteresovanim stranama. Madriđani mu neće stajati na putu. Poslednje informacije ukazuju na to da bi mogao da se preseli u Kinu, dok na stolu ima i ponude iz Brazila, mada još uvek nema preciznih informacija o zainteresovanim klubovima.

Stoga Atletiko izlazi na tržište u potrazi za napadačem. U januaru ove godine su pustili Alvara Moratu da se vrati u Juventus (pozajmica sa pravom otkupa), angažovali su Luisa Suareza iz Barselone, i sada im je potrebna zamena za Kostu. Ono što je posebno interesantno kod Atletika je da spadaju u red timova koji često dovode pojačanja sredinom sezone: u januaru se svojevremeno u Madrid vratio Fernando Tores, isti slučaj je bio i sa Dijegom Kostom i Janikom Karaskom, dok su početkom 2019. godine angažovali i pomenutog Moratu. Ponovo će kupovati, a pet igrača nalazi se na listi želja Kolćonerosa pred početak prelaznog roka.

Izabrane vesti

Čini se da je najveća želja Arkadijuš Milik. Napoli želi da proda Poljaka koji nije upisao nijedan nastup ove sezone i kojem ugovor sa klubom ističe na kraju sezone. Atletiko je navikao da pozajmljuje u januaru, pa bi činjenica da Italijani traže obeštećenje mogla da predstavlja problem. Sa druge strane ne može ni Napoli da zahteva visoko obeštećenje, t ostaje da vidimo da li dve strane mogu da se dogovore. Problem je i interesovanje Juventusa za usluge bivšeg fudbalera Ajaksa.


Zbog potencijalnih komplikacija u pokušaju da se angažuje Milik spremili su u Madridu i listu alternativnih rešenja. Na njoj se nalaze četiri igrača, a navijači priželjkuju Raula De Tomasa. Ovaj 26-godišnji španski napadač blista u Segundi u dresu Espanjola. Sastav iz Barselone pojačao je pre godinu dana, iako je igrao jako dobro nije uspeo sa Kataloncima da opstane u Primeri. Zato je na dobrom putu da ih vrati u elitu (na 19 nastupa postigao je 12 golova, Espanjol je prvi na tabeli sa 42 boda). Bivši igrač madridskog Reala bi tako mogao da dobije priliku da se u dresu gradskog rivala dokaže na najvećoj sceni. Problem bi ipak mogao da bude u tome što će se Espanjol teško odreći najboljeg igrača usred sezone, jasno je da uprava želi ekpresno da se vrati u najviši rang.

Interesantna opcija bi mogao da bude Sedrik Bakambu. Iskusnom Kongoancu ugovor sa Peking Guanom ističe na kraju naredne godine, ali situacija se drastično menja u Kini (plate do 3.000.000 evra) što bi moglo da natera veliki broj igrača da pohrle nazad u Evropu. Neće im verovatno ni klubovi iz najmnogoljudnije zemlje sveta stajati na putu, sa željom da smanje troškove. Bakambu je u januaru 2018. godine pojačao sastav iz kineske prestonice za 40.000.000 evra, u Kinu je otišao iz Viljareala, za koji je upisao 105 nastupa i pritom postigao 47 pogodaka. Da nije zaboravio da daje golove dokazao je ove sezone, na 14 nastupa u kineskoj Super Ligi upisao je 11 pogodaka (pet asistencija).

Marka navodi da su opcije i Rodrigo Moreno iz Lidsa i Maksi Gomez iz Valensije, ali to ne deluje realno u ovom trenutku. Španski reprezentativac je pre samo par meseci pojačao Lids, istina, nije oduševio u Premijer ligi (dva gola na 13 nastupa), ali teško je zamisliti da se povratnik u elitni rang tek tako odrekne pojačanja od 30.000.000 evra. Gomez je sa druge strane odlaskom Rodriga postao prva opcija u napadu na Mestalji. Slepi miševi ne blistaju ove sezone, u finansijskim su problemima, ali je potpuno jasno da će za Urugvajca tražiti veliki novac. Atletiko voli da kupuje u januaru, ali ne i da previše troši.



tagovi

Maksi GomezRodrigo MorenoSedrik BakambuRaul de TomasZimski prelazni rok 2021Arkadijuš MilikDijego Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara