Ivan Šaponjić (©Reuters)
Ivan Šaponjić (©Reuters)

Atletiko tukao Valjadolid, pa mu ponudio Šaponjića

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 08:48

Srpskom napadaču su potrebni minuti

Zaseo je Atletiko Madrid na čelo tabele u Primeri nakon što je u subotu uveče pobedio Valjadolid na svom terenu sa 2:0. Ali mogli bi i gosti da nešto ućare iz ove utakmice...

Kako piše AS, čelnici Atletika su ponudili Valjadolidu da uzme na pozajmicu Ivana Šaponjića. Srpski napadač, nekadašnji zlatni orlić, vene na klupi Jorgandžija, ove sezone nije odigrao ni minut i preko mu je potrebno da pronađe klub u kojem će dobiti prostor i vreme da igra.

Izabrane vesti

Ima Šaponjić samo 23 godine, a iza sebe preterano dugu pauzu, pošto se ni u dresu Benfike nije naigrao, pre nego što je došao u Atletiko.

Razgovarali smo s njim pre početka sezone i jasno mu stavili do znanja kakvi su nam planovi s njim i nemam tome ništa da dodam“, rekao je nedavno Dijego Simeone kada su ga novinari pitali za Ivanov status.

Od momenta kada je došao u Madrid, srpski napadač je skupio samo tri nastupa i 64 minuta na terenu. A Atletiko želi da ga se oslobodi, jer ima želju da na zimu dovede Arkadijuša Milika iz Napolija.

Ukoliko se sve strane dogovore, Šaponjić bi u zimskom prelaznom roku otišao u Valjadolid na pozajmicu. Ljubičastima je svako pojačanje dobro došlo, jer su na pretposlednjem mestu tabele i vodiće do kraja sezone borbu za opstanak u ligi.

Sa 19 godina je Šaponjić otišao iz Partizana u Benfiku, u leto 2016. ali je u Lisabonu igrao uglavnom za B tim Orlova, pa je njegov prelazak u Atletiko u julu 2019. odjeknuo kao veliko iznenađenje. Ipak, očekivanja Jorgandžija do sada nije uspeo da opravda.


tagovi

ŠpanijaPrimeraValjadolidIvan ŠaponjićAtletiko MadridZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara