Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Aurora posle 15 godina igra za grupnu fazu Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 23:03

U prvom kolu kvalifikacija za kontinentalnu elitu Melgar je ipak favorit

Kopa Libertadores počinje noćas za navijače Botafoga, čak i bez izlaska tima na teren. Aurora iz Bolivije i Melgar iz Perua će se suočiti u dvomeču i odlučiti ko će se suočiti sa Fogaom u sledećoj fazi kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje u Južnoj Americi.

Bez odigravanja zvanične utakmice od kraja 2023. godine, Aurora će imati u prilog 2.558 metara nadmorske visine stadiona Feliks Kapriles, u Kočabambi u Boliviji. Uz uspone i padove, tim je prošlu godinu u državnom prvenstvu završio na 5. mestu sa 51 bodom i obezbedio poslednje mesto koje vodi u borbi za glavno kontinentalno takmičenje.

Izabrane vesti

Aurora se inače posle 15 godina vraća na najvažniji klupski turnir. Ujedno, bolivijski sastav ima prvi kontinentalni nastup od poraza u kvalifikacijama za Kopa Sudamerikanu 2015. od Sportivo Lukenja.


01.30: (2,80) Aurora (3,15) Melgar (2,45)


Domaći tim nije bio u akciji od kada je ostvario pobedu od 1:0 protiv Bolivara u revanšu polufinala bolivijskog Liga kupa. Luis Barbosa je postigao pobednički gol u 78. minutu, ali je to bila pirova pobeda jer je Aurora na kraju pretrpela poraz ukupnim rezultatom od 3:2.

Melgar je, s druge strane, loše počeo sezonu u peruanskom šampionatu. U dva kola zabeležio je dva poraza, uz šest primljenih i četiri postignuta gola. Prošle sezone ekipa je završila kao drugoplasirana u Klausuri.

Pošto nisu osvojili nijedan od kratkih turnira ili se kvalifikovali za plej-of poslednjeg izdanja Lige 1, rukovodstvo Melgara se opredelilo za Argentinca Pabla de Munera za šefa struke i učinilo svoj tim konkurentnijim i kompletnijim sa nekoliko argentinskih pojačanja kao što su Brajan Blando, Leonel Gonzales i Lukas Diarte.

Crveno-crni tim želi da se otrese lošeg niza i to će morati da uradi protiv Aurore, još jednog tima koji je takođe pojačan sa nekoliko stranaca kako bi pokušao da se dokopa grupne faze Kopa Libertadores.

Ovo će biti prva utakmica između Aurore i Melgara. Revanš meč je na programu kroz sedam dana na stadionu Monumental Nacionalnog univerziteta San Agustin, u gradu Arekipa, u Peruu.

Ko bude napredovao, suočiće se sa Botafogom u drugoj fazi kvalifikacija 21. i 28. februara. Prvo kod kuće, a potom i na stadionu Nilton Santos.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - PRVI MEČEVI


Sreda


Puerto Kabeljo - Defensor Sporting 3:2 (2:1)

/Romero 1, Fedor 36, Kovea 88 - Bernal 24, Rivero 67/

Četvrtak


01.30: (2,80) Aurora (3,15) Melgar (2,45)


Petak


01.30: (1,65) Aukas (3,60) Nasional Asunsion (5,10)


***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresMelgar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara