AUSTRALIJA: Ben Vejn podigao Feniksa, Velington u 90. minutu do pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 13:21

Srušen Vestern junajted – 3:2

Opravdali su Velington Finiksi klupski nadimak! Poput mitske ptice koju nose kao „prezime“ vinuli su se u nebo u duelu sa Vestern junajtedom u meču australijske A-lige i golom u poslednjem minutu su došli do pobede.

Junak utakmice bio je tinejdžer Ben Vejn (19), koji je postigao gol za pobedu Velingtona. To je njemu treći pogodak u sezoni na 12 odigranih utakmica i zaista opravdava zvanje velike nade novozelandskog fudbala.

Izabrane vesti

Što je još zanimljivije, asistent za gol bio je takođe tinejdžer Sem Saton, vezista Velingtona, koji je na opšte iznenađenje bio među starterima.

Prva dva gola na utakmici su bila iz penala. Vestern junajted je poveo u 32. minutu, a precizan sa bele tačke bio je Besart Beriša, najbolji strelac ekipe, a izjednačio je Ulises Davila takođe 11 metara nakon što je rukom u šesnaestercu igrao Endrju Durante.

Sjajni Davila je u drugom poluvremenu upisao i asistenciju, a njegovu loptu u gol je sproveo Sotiro. Radost domaćih je kratko trajala, samo tri minuta kasnije Gvaročena je vratio meč u ravnotežu – 2:2.

Bio je Velington bolji tim tokom cele utakmice, statistika zna često da prevari, ali u ovom slučaju je bila ispravan pokazatelj odnosa snaga na terenu, jer je odnos šuteva na gol bio 23:12 u korist domaćina.

Ta inicijativa se isplatila Finiksima tek u poslednjem minutu, kada je tandem tinejdžera prevario odbranu Vesterna i doneo pobedu svom timu.


 


tagovi

Australija 1Velington FiniksVestern Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara