Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

AUSTRALIJA: Ninković spreman za gradski derbi

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.04.22. | 23:30

Srpski as propustio prethodni meč zbog povrede, ali ga trener Korika vidi kao najjačeg aduta Sidneja u trećem duela sa Vonderersima ove sezone

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Posle višegodišnje dominacije australijskim fudbalom Sidnej je prošle godine ostao bez titule, a ove sezone se grčevito bori da se uopšte domogne plej-ofa. Ako ove subote (10.45) ne zabeleže pobedu u gradskom derbiju protiv Vonderersa, šanse da na kraju ligaškog dela takmičenja zauzmu šesto mesto biće drastično manje, tim pre što ih četiri dana kasnije čeka i najveći izazov, repriza prošlogodišnjeg finala A-lige protiv Melburn Sitija.

Izabrane vesti

Pored niza neočekivano loših rezultata i činjenice da se igra Sidneja ove sezone može oceniti u najmanju ruku kao neubedljiva, treneru Stivu Koriki dodatnu glavobolju zadaje povreda Miloša Ninkovića. Najbolji igrač Sidneja i A-lige je zbog problema sa zadnjom ložom propustio prethodni meč protiv Mekartura, u kojem su njegovi saigrači spasavali živu glavu, pošto su na domaćem terenu gubili 0:2, ali su na kraju ipak stigli do boda.

Korika je optimista kada je reč o Ninkovićevom oporavku.

"Možda sam Ninkovića mogao da uvrstim u tim i protiv Mekartura, ali imajući u vidu njegove godine smatrao sam da je bolje da mu dam više vremena da se potpuno oporavi i da bude spreman za derbi" rekao je trener Sidneja.

10.45: (1,92) Sidnej (3,40) Sidnej Vonderers (3,80)

Nije Ninković jedini imao problem s povredom proteklih dana. I kapiten Aleks Vilkinson je povredio skočni zglob u prošlom kolu, ali Korika i njega očekuje u stroju za okršaj sa komšijama sa zapada grada.

U prethodnom susretu dve ekipe, odigranom na stadionu Vonderersa pre četiri nedelje, slavili su domaći sa glatkih 2:0. Prvi derbi igran je na istom terenu i bilo je 0:0, pa će Sidnej ove subote juriti ne samo prvi trijumf nad gradskim rivalom, već i prvi postignuti gol u međusobnim mečevima ove sezone. Krajnje neuobičajena situacija za Ninkovićev klub, koji u ukupnom bilansu ima daleko više uspeha - 13 pobeda spram svega osam trijumfa rivala i devet nerešenih mečeva.

Zanimljivo, derbi će suditi strani arbitar, Iranac Alireza Fagani, koji već treću godinu ima ugovor sa A-ligom. Fagani je poznat kao sudija koji se ne usteže da vadi kartone. U 12 mečeva za protekla tri meseca pokazao je čak 48 žutih i dva crvena.

VELINGTON FINIKS - MELBURN SITI (subota, 07.35)

Fudbaleri Velington s nestrpljenjem odbrojavaju dane do povratka kući na Novi Zeland, ali će do tada morati da odigraju još jednu utakmicu kao domaćini u Australiji. I to protiv trenutno najjačeg tima A-lige Melburn Sitija. Iako su u prinudnom izgnanstvu već skoro 11 meseci, fudbaleri Velingtona ove sezone igraju kao u transu. Seljakaju se od grada do grada u Australiji, žive po hotelima, ne viđaju porodice, ali im sve to nije predstavljalo problem da u završnici ligaškog dela zauzimaju četvrto mesto na tabeli. Čak im u protekla dva meča nije smetalo ni to što su igrali bez glavnog trenera Ufuka Talaja, koji je sedam dana proveo u izolaciji jer je bio pozitivan na kovid. I bez šefa, fudbaleri Finiksa su savladali Pert i Brizbejn, pa sada sa velikim samopouzdanjem čekaju prvaka države.

Siti je u formi poslednjih šest nedelja, tokom kojih je zabeležio šest pobeda i tri remija, a za poraz ne zna još od sredine februara i meča sa Adelajdom (1:2). Trener Patrik Kisnobro za ovaj meč može da računa na sve igrače, pošto su se vratili reprezentativci, kao i prvi strelac ekipe Džejmi Meklaren koji je imao nekoliko slobodnih dana zbog ženidbe.

10.45: (2,90) Adelejd (3,25) Melburn Viktori (2,35)

Velington i Siti su se ove sezone sastali samo jednom i to u Kupu Australije, kada je Finiks slavio posle izvođenja penala. Ipak, uloga favorita pripada gostima iz Melburna. Ove subote se u A-ligi sastaju još Vestern Junajted - Central Koust Mariners (05.05) i Adelajd Junajted - Melburn Viktori (10.45). Aleksandar Prijović će pokušati da vrati Vestern Junajted u seriju pobeda, nakon što je klub sa zapada Melburna prodrmala kriza u drugoj polovini marta, zbog čega su i lidersku poziciju prepustili Sitiju.

05.05: (2,00) Vestern junajted (3,35) Sentral Koast Mariners (3,50)

Interesantno je da će ekipu Central Kousta dočekati u Balaratu, gradu udaljenom stotinak kilometara od Melburna. Vestern Junajted je i ove i prošle sezone u nekoliko navrata igrao u Balaratu, u cilju promocije i popularizacije kluba u regionalnim delovima Viktorije.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

AUSTRALIJA 1 – 21. KOLO

Subota

05.05: (2,00) Vestern junajted (3,35) Sentral Koast Mariners (3,50)

07.35: (4,50) Velington (3,50) Melburn Siti (1,75)

10.45: (2,90) Adelejd (3,25) Melburn Viktori (2,35)

10.45: (1,92) Sidnej (3,40) Sidnej Vonderers (3,80)

Nedelja

08.05: (2,20) Brizbejn (3,30) Njukastl (3,10)

10.20: (1,85) Mekartur (3,45) Pert Glori (4,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Miloš NinkovićFC SidnejSidnejVestern Sidnej VonderersAustralija 1AustralijaAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara