AUSTRALIJA: Siti mora da se vadi u derbiju, Prijović traži put za beg sa dna

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 21:17

Vester junajted je u debeloj krizi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Ekipa Melburn Sitija pretrpela je prošlog vikenda bolan poraz od Viktorija (3:2). Iako ih nije mnogo koštao po pitanju bodovne prednosti koju imaju na čelu australijske A-lige, svakako ih jako peče jer ih je nadigrao ljuti gradski rival koji je do te večeri čamio na začelju tabele.

Izabrane vesti

Priliku za popravni, Siti će imati ove subote (7.00) na domaćem terenu, ali protiv jednog od najmanje poželjnih suparnika, pošto ih je ekipa iz Lučkog grada pobedila 16 puta u dosadašnjih 39 međusobnih utakmica. Sidnej je jedan od retkih klubova s kojima Melburn Siti ima negativan učinak, ali nije slavio na AAMI parku još od novembra 2018.

Optimizam domaćoj ekipi može da uliva i činjenica da na svom terenu još nisu poraženi ove sezone, ali pre svega svest da su objektivno najbolji tim u ligi, ne samo zbog prednosti od šest bodova (i dve utakmice zaostatka) u odnosu na drugoplasirane Central Koust Marinerse, već i zbog toga što zaista igraju najbolji i najproduktivniji fudbal u Australiji.

Jači razlog da grizu u derbiju, koji u gostima nisu dobili već više od četiri godine, imaju fudbaleri Sidneja, pošto njima svaki bod u narednim mečevima može da bude presudan u borbi za plej-of. Sidnej je trenutno na granici, na šestom mestu koje donosi plasman u razigravanje za titulu, i nije izgubio poslednje četiri utakmice, dok vodeći Melburn Siti ima samo dve pobede iz poslednjih pet mečeva.

Melburn Siti ulazi u derbi bez kapitena Skota Džejmisona, koji zbog povrede nije na raspolaganju treneru Radu Vidošiću, ali se u tim vraća reprezentativac Australije Kurtis Gud. U rivalskom timu, situacija je povoljnija, pošto među standardnim prvotimcima neće biti izostanaka, a u kombinaciju za prvih 11 vraća se nekadašnji igrač Mančester Sitija Džek Rodvel.

U isto vreme kada i derbi, igraće se i duel između Njukasl Džetsa i Vestern Junajteda. Aktuelni prvak Australije očajnički pokušava da pronađe put koji će ga izbaviti sa dna i pokušaće da to učini protiv Njukasla koja nije izgubila još od 8. januara, kada ih je savladao Mekartur. Od tada, ekipa trenera Artura Papastamtisa ima po tri pobede i poraza i predstavlja jedno od prijatnijih iznenađenja A-lige.

S druge strane, Vestern Junajted je u debeloj krizi, ima tri poraza zaredom i nije ni bleda senka šampionske ekipe iz prošle sezone. Ni prvi strelac ekipe Aleksandar Prijović nije ni blizu nivoa iz prethodnog prvenstva, kada je doneo titulu u Melburn. Rao je tek na deset mečeva od 17, a postigao je samo četiri gola. Sa osam bodova manje od šestoplasiranog Sidneja, Vestern Junajted ove subote možda hvata poslednji voz za plej-of A-lige. U slučaju da ne pobede, svi snovi o eventualnoj odbrani titule raspršiće se kao balon od sapunice.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ



tagovi

Aleksandar PrijovićVestern JunajtedAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara