©Reuters
©Reuters

Autogol za istoriju! Notingem posle 23 godine u Premijer ligi, u kasi i čuvenih 200.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 19:44

Šumari prvi put od 1999. godine u elitnom rangu takmičenja engleskog fudbala. Zahvalnost ide na adresu nesrećnog Livaja Kolvila koji je pogodio sopstvenu mrežu u 43. minutu - 1:0

Posle toliko godina patnje, način na koji će biti izboren toliko čekani povratak u Premijer ligu jednostavno se nije dovodio u pitanje. Notingem Forest je do njega stigao posle 23 godine čekanja, autogolom Livaja Kolvila u 43. minutu - 1:0 (0:0).

Poslednji put Šumari su u elitnom rangu engleskog fudbala bili 1999. godine. Imao je dvostruki šampion Evrope u međuvremenu nekoliko ozbiljnih naleta na Premijer ligu, često se govorilo kako je upravo to ključna sezona, ali bi potom sve bilo prokockano. Ovoga puta je bilo drugačije, posle osam kola, u trenutku kada je Stiv Kuper preuzeo ekipu, Notingem je bio poslednji na tabeli, a onda se sve preokrenulo.

Izabrane vesti

Nerećni Kolvil užasno je reagovao na centaršut Džejmsa Garnera, pokušao je da stigne loptu ispred Rajana Jatesa, ali umesto da je izbije poslao ju je u same rašlje nemoćnog Lija Nikolsa.

Utakmica nije bila za prelaznu ocenu. Važnost meča koji je sa sobom nosio i čuvenu nagradu od 200.000.000 evra, koliko vredi sama promocija u Premijer ligu, okovali su noge igračima dva tima. Na kraju, Hadersfild koji je čitavo drugo poluvreme jurio rezultat nije uspeo da uputi udarac u okvir gola protivnika. Sa druge strane, Kuperov tim je bio prezadovoljan sa onim što ima, pa se svojski trudio da pokvari igru.

Hadersfild nije uspeo ozbiljnije da uzmeniri odbranu Notingem Foresta, ali su dva puta tražili jedanaesterac u završnoj fazi utakmice. Ipak, kod prvog je Heri Tofolo dobio žuti karton zbog navodnog pokušaja da iznudi jedanaesterac, dok je kod drugog došlo do kontakta između Luisa O'Brajana i Maksa Loua, ali arbitar Džon Mos nije bio zainteresovan.

O tome kakav je rezultat uspeo da napravi Stiv Kuper pokazuje činjenica da je od dolaska na klupu Foresta, na 45 utakmica, ostvario 60 odsto pobeda, tačnije skor od 27 pobeda, 10 remija i osam poraza. To je najbolji učinak jednog trenera Notingema od sezone 1892/1993. kada se u obzir uzmu oni stručnjaci koji su proveli više od 15 mečeva na klupi.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara