AZ Alkmar (©Reuters)
AZ Alkmar (©Reuters)

AZ još nije odustao prvog mesta, traži pomoć od UEFA

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.05.20. | 11:34

Hoće u Ligu šampiona

Fudbalska sezona u Holandiji je zvanično završena. Stavljena je tačka, šampiona nema. I time niko nije zadovoljan.

Na tabeli Ajaks i AZ Alkmar imaju isti broj bodova, ali se klub iz Amsterdama vodi kao prvi zbog bolje gol-razlike. I to je razlog zašto je Fudbalski savez Holandije dodelio Kopljanicima mesto u Ligi šampiona, dok će klub iz Alkmara morati u kvalifikacije za elitni kup.

Izabrane vesti

To se nikako ne dopada čelnicima AZ-a. Smatraju da su oštećeni. Do titule svakako ne mogu, pošto nije dodeljena ni Ajaksu, ali smatraju da bi prvo mesto moralo da pripadne njima, a samim tim i karta za grupe Lige šampiona.

Holandski mediji došli su do zvaničnog pisma koje je klub iz Alkmara poslao UEFA u kojem se traži da se poništi odluka FS Holandije. Kako tvrde iz AZ-a, gotovo svuda je pravilo poslednjih godina, pogotovo u takmičenjima pod okriljem UEFA, da se plasman određuje po međusobnim susretima, a ne po gol-razlici. A, AZ je ove sezone po tom kriterijumu bio bolji od Ajaksa. Obe utakmice dobio je tim Arna Slota – 1:0 kao domaćin i 2:0 kao gost.

Portparol FS Holandije je poručio da se odluka sigurno neće promeniti, kada su oni u pitanju. Baš su male šanse da će to umesto njih učiniti UEFA. Ali, AZ-u vredi odati priznanje za trud. Bio je blizu treće titule u istoriji.


tagovi

AZ AlkmarAjaksHolandijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara