Irakli Azarov (©Starsport)
Irakli Azarov (©Starsport)

Azarov jedini predstavnik Mozzart Bet Superlige Srbije na Evropskom prvenstvu za mlade

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 15:51

Defanzivac Crvene zvezde će predstavljati Gruziju na kontinentalnoj smotri od 21. juna do 8. jula, ali pre toga će odigrati za A selekciju meč sa Kiprom (subota, 20.45)

Neće učestvovati mlada reprezentacija Srbije, ali Crvena zvezda će imati predstavnika na završnom turniru. Levi bek Irakli Azarov predvodiće fudbalsku selekciju Gruzije do 21 godine na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će se odigrati od 21. juna do 8. jula.

Tu informaciju je potvrdio FS Gruzije, koji je objavio kompletan spisak igrača na koje računa selektor Ramaz Svanadze. Međutim, pre nego što se priključi saigračima, Azarov će najpre odigrati mečeve za seniorsku reprezentaciju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U subotu gostuje Kipru, u sklopu 3. kola A grupe.

Izabrane vesti

Azarov je 21. februara proslavio 21. rođendan, tako da po pravilima može da igra za obe selekcije. A tim je na prvom mestu, ali imaće dovoljno vremena da se odmori za početak kontinentalne smotre, pošto će Gruzijci meč 1. kola sa Portugalijom odigrati u sredu 21. juna.

Evropski šampionat za mlade se igra u Gruziji i Rumuniji, Azarov i drugovi će dakle biti domaćini u grupnoj fazi, u kojoj su im rivali još Belgija (24. jun) i Holandija (27. jun). Od igrača izvan svoje lige, Svanadze pored Zvezdinog defanzivca računa još na golmana Valensije Đorđija Mamardašvilija, defanzivca Šahtjora Đorđija Gočoleišvilija, članove moskovskog Dinama Sabu Sazonova i Luku Gagnidzea, te napadača Sarajeva Đorđija Gulijašvilija, Bordoovog Zurika Davitašvilija i Džefrija Citaišvilija iz Leha.

Azarov će biti jedini predstavnik Mozzart Bet Superlige Srbije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Nijedna od preostalih 15 reprezentacija nema fudbalere iz našeg šampionata.

Ove sezone je Azarov ostavio veoma dobar utisak u crveno-belom dresu, odigrao je ukupno 29 mečeva u svim takmičenjima i zabeležio četiri asistencije. Podsetimo, Beograđani su ga angažovali prošlog leta iz Dinamo Batumija za skromno obeštećenje od 300.000 evra.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPA A

Subota

18.00: (2,15) Norveška (3,35) Škotska (3,45)

20.45: (3,80) Kipar (3,35) Gruzija (2,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija Gruzijereprezentacija GruzijeEvropsko prvenstvo za mladeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara