Dragan Ćeran (desno), napadač Pahtakora (©AFP)
Dragan Ćeran (desno), napadač Pahtakora (©AFP)

AZIJA: Ćeran kreće u novi lov na krunu, Sogdijana opet na srpski pogon, derbi Rijada, Al Itihad blizu titule

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 08:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Sogdijana je prošle sezone bila vicešampion Uzbekistana. U timu iz Žizaka ostala su trojica Srba – Luka Čermelj, Milan Mitrović i Marko Kolaković. Bunjodkor je nekada bio najbolji tim u ovoj azijskoj zemlji, ali kriza poslednjih godina. U proteklom šampionatu oba meča ovih rivala su završena remijima, 0:0 i 2:2.

DINAMO SAMARGAND – PAHTAKOR, 14.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Prethodnih godina dominantan klub u Uzbekistanu bio je Pahtakor, ali će ove sezone da bude teže za tim iz Taškenta. Kriza je u klubu, pa je mnogo igrača otišlo. Ostao je, ipak, najbolji - srpski internacionalac Dragan Ćeran. Nekadašnji napadač Smedereva ima status legende u Pahtakoru, ali i u Uzbekistanu. Na klupi je došlo do promene. Novi kormilar je Makedonac Slavče Vojneski. Pahtakor je osvojio Superkup Uzbekistana prošle nedelje posle pobede sa 1:0 protiv Nasafa iz Karšija. Jedini gol delo je Ćerana.

ŠABAB AL DAHIRIJA – MARKAZ TULKAREM, 15.00

(Fudbal, Palestina 1)

Šabab je u sredini tabele šampionata Palestine, dok je Markaz najgori tim u ligi. Ima samo dve pobede na 16 mečeva, a primili su čak 38 golova, najviše u šampionatu. Poslednje dve utakmice ovih timova bio je tip 0-1.

JARMUK – AL TADAMON, 16.15

(Fudbal, Kuvajt 1)

Derbi začelja u šampionatu Kuvajta. Domaćin je najgori tim u ligi. Ima samo pet bodova, dok je Al Tadamon sakupio sedam. Jarmuk ima dva remija u nizu, dok je Al Tadamon u seriji od četiri poraza u šampionatu ove azijske zemlje.

AL ITIHAD – DAMK, 17.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Devet kola pre kraja šampionata Saudijske Arabije, Al Itihad ide ka titulu i skidanje s trona Al Hilala. Velikan iz Džede ima sedam bodova više od najbližeg pratioca, Al Nasra. Damak je u vrhu, na petom mestu, vezao je dva trijumfa i prijatno je iznenađenje ove sezone. U poslednje vreme raspucan je u redovima Al Itihada Marokanac Abderazak Hamdalah. On je postigao osam golova na prethodnih šest mečeva, a prošle nedelje u gradskom derbiju protiv Al Ahlija je tri puta zatresao mrežu. U prvom delu šampionata je bilo 1:1 u odmeravanju snaga ovih timova. Na tri poslednja međusobna meča bio je tip 0-2.

AL NASR – AL HILAL, 19.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Derbi šampionata Saudijske Arabije, duel gradskh rivala iz Rijada. Al Hilal je razočarao ove sezone. Bilo je dosta turbulencija, odlazaka najboljih igrača tokom šampiona. Al Nasr je najbliži pratilac lidera Al Itihada, pa mu je trijumf neophodan da zadrži šansu za titulu. Prva zvezda domaćina je Brazilac Taliska. Iskusni napadač je sa 14 golova prvi strelac lige, dok je devet delo Kamerunca Vensana Abubakara, nekadašnjeg napadača Porta i Bešiktaša. U prvom delu šampionata, Al Hilal je dobio sa 2:1. Na tri prethodna meča ovih timova dolazio je tip 2-3.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara