Saleh Al-Šehri (©Reuters)
Saleh Al-Šehri (©Reuters)

AZIJA: Fiksevi u Južnoj Koreji i Saudijskoj Arabiji, Okajama loša kod kuće

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 09:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Sudar ekipa iz sredine tabele japanske druge lige biće poslednji ovog dana u Zemlji izlazećeg sunca. Okajama je domaćin Tokio Verdiju, i pokušaće da poboljša veoma tanak učinak na domaćem terenu ove sezone. Okajama je na sedam domaćinstava osvojila tek četiri boda, te ne može da se kaže da je favorit u meču. Sa druge strane, Verdiju predstoje mečevi na strani, jer je mahom bio domaćin. Igrao je samo pet puta kao gost i još nema pobedu, osvojivši dva boda.

PEKING - SUDŽOU, 13.35

(Fudbal, Kina 2)

Peking se pokazao kao jedan od najslabijih u drugoj ligi Kine. Samo tri boda na njegovom kontu posle osam odigranih mečeva i, logično, poslednje mesto na tabeli Grupe C jasan su pokazatelj da ekipa iz glavnog grada nema čemu preterano da se nada. Ujedno, primila je čak 20 golova. Sa druge strane, Sudžou je četvrtoplasiran sa 12 osvojenih bodova, i remizirao je na tri od poslednja četiri duela. Domaći Peking je u seriji od tri poraza, a na njima je primao po tri pogotka.

KUNŠAN - NANĐING, 13.35

(Fudbal, Kina 2)

Kunšan i Nanđing se bore za što bolju poziciju u Grupi B druge lige Kine. Pred dvoboj u pretposlednjoj rundi domaći sastav je trećeplasiran sa 13 bodova, dok gosti imaju 11. Iako je u zaostatku dva boda u odnosu na rivala, Nanđing je ostavio daleko lošiji utisak od Kunšana. Postigao je samo šest pogodaka naspram 17 koliko je u koloni domaćih. Prvi dvoboj u sezoni pripao je Kunšanu 2:1.

JUŽNA KOREJA - TURKMENISTAN, 13.00

(Fudbal, Kval. za SP - Azija)

Južna Koreja je lider Grupe H u azijskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Istina, nije im bilo potaman na poslednjem duelu sa Libanom na strani, gde su remizirali bez golova, ali Tigrovi Azije drže sve u svojim rukama. Do sada su sa tri meča sakupili sedam bodova, baš kao i Liban, ali Koreja ima gol-količnik 10:0. Današnji rival selekciji Paula Benta je Turkmenistan, koji je sa šest bodova iz četiri utakmice trenutno trećeplasiran. Tradicija je na strani Južne Koreje, koja je na tri dvoboja sa Turkmenistanom uvek pobeđivala.

SAUDIJSKA ARABIJA - JEMEN, 20.00

(Fudbal, Kval. za SP - Azija)

Lider Grupe D azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo danas je veliki favorit. Saudijska Arabija dočekuje Jemen, poslednjeplasirnu selekciju u grupi, koja je na startu kvalifikacija iznenadila Zelene otkinuvši im bod. Sada je situacija daleko drugačija, Saudijci su popravili formu i ne bi trebalo da imaju preterano težak zadatak. Ujedno, Jemenu je ovo prvi duel u poslednjih godinu i po dana.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara