Andres Inijesta (©AFP)
Andres Inijesta (©AFP)

AZIJA: Inijesta čeka Kavasaki, derbi u Južnoj Koreji, počinje AFC kup

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 08:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Kavasaki dominira u Japanu poslednjih godina. Trenutno je drugi, sa dva boda manje i mečom manje u odnosu na lidera Kašimu. Vise Kobe je veliko razočaranje. Ekipa koja u svojim redovima ima Andresa Inijestu je na pretposlednjem mestu i umesto očekivane borbe za Ligu šampiona čeka je bitka za opstanak u Džej ligi. Domaćin ima samo jedan trijumf u prethodna četiri meča, dok se šampion Zemlje izlazećeg sunca trgao, vezao je dva trijumfa i najavio da ostaje prvi favorit za titulu. Kobe nije dobio Kavasaki na pet poslednih utakmica (tri poraza i dva remija). Krajem septembra prošle godine, Kavasaki je pobedio Inijestin tim sa 3:1. Prva zvezda Kavasakija je iskusni brazilski napadač Leandro Damijao.

ULSAN – DŽEDŽU JUNAJTED, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Ulsan je lider šampionata Južne Koreje. Ima pet bodova više od prijatnog iznenađenja Džedžua. Gosti zaostaju pet bodova, a u naletu su, imaju četiri vezana trijumfa. U prvom delu šampionata Ulsan je pobedio današnjeg rivala sa 2:1. Na četiri prethodne utakmice ovih timova dolazila je kombinacija GG3+.

URAVA – JOKOHAMA, 12.30

(Fudbal, Japan 1)

Od Urave se očekivala borba za vrh, ali tek 16. mesto. Ovaj tim je vezao čak pet nerešenih ishoda u šampionatu Japana. Jokohama je u formi, pobedila je tri poslednja kola, pa se uključila u borbu za titulu. Kašima joj beži samo četiri boda. Gosti su najefikasniji tim u ligi sa 23 pogodaka, dok je Urava druiga najbolja odbrana u šampionatu. Primila je samo 10 golova, jedan više od Fukoke.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOKAND – PAHTAKOR, 13.45

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Kriza Pahtakora. Čim nema u timu iskusnog srpskog napadača Dragana Ćerana, šampion Uzbekistana ne može da se prepozna. Ima tri vezana remija, pa je tek na šestom mestu u prvenstvu ove azijske države. Doduše, lider Navbahor beži samo četiri boda, uz dva meča više. Kokand ima tri pobede i pet poraza u prvih osam kola. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova, Kokand je iznenadio velikana iz Taškenta, pobedio je sa 4:2.

AL RIFA – AL ARABI MANS, 17.00

(Fudbal, AFC kup)

Prošlog meseca je počela Liga šampiona Azije, a danas startuje AFC kup, drugorangirano takmičenje na tlu najvećeg kontinenta. Al Rifa iz Bahreina igra sa Al Arabijem iz Kuvajta. Grupa B se igra u Kuvajtu. Al Rifa je devet utakmica bez poraza u domaćim okvirima, dok je Al Arabi poražen na dve prethodne utakmice, jednu u prvenstvu, a drugu u Kupu Kuvajta. Biće ovo prvi duel ovih klubova u istoriji.

BAŠUNDARA KINGS – MAZIJA, 17.00

(Fudbal, AFC kup)

Bašundara je lider u šampionatu Bangaldeša, dok Mazija dolazi iz egzotičnih Maldiva. Oba tima su u odličnoj formi. Bašundara je u seriji od četiri trijumfa, dok je predstavnik Maldiva pobedio prethodna četiri meča u domaćim okvirima, s gol-razlikom 29:1. Prošlog meseca je slavio protiv Valensije sa čak 13:0 i ubedljivo je prvi u ovoj državi poznatoj po rajskim plažama.



tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara